Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan, yabancı medya mensupları ile bir araya geldi. Erdoğan, Türkiye'nin dünyadaki yerini ve gelişmeleri değerlendirdi. "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok" diyen Erdoğan, Mısır'da yaşanan olaylara da değinerek, "Cemal Kaşıkçı cinayetindeki tavrımız Mursi için de sürecek" dedi.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yabancı medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye gündemi oldukça yoğun bir ülkedir. Ülkemizin gündeminin bu kadar hareketli olmasının gerisinde coğrafi ve beşeri bir çok sebep bulunur. Asya, Avrupa ve Afrika'nın odak noktasında bulunuyoruz. 

* Avrupa'da 5 milyon üzerinde Türkiyeli insan var. Bu nedenle ne Avrupa'dan kopuk olabiliriz, ne de Orta Doğu ve Afrika'dan. Çünkü biz tüm dünyaya yayılmış durumdayız. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.

* Bizlere hak hukuk dersi verenler, Mısır'da seçilmiş Mursi'nin darbe mahkemelerinde yargılanmasına ve öldürülmesine ses çıkarmamamız mümkün değildir. 

* Cemal Kaşıkçı olayında nasıl sessiz kalmadıysak, Mursi'nin ölümüne de sessiz kalmayarak meselenin aydınlanması için mücadele edeceğiz.

Gazetecilere özgürlük mesajları

* Gazetecilik hakikat arayışıdır. Yalan ve manipülatif haberlere tenessül etmek, bireyin doğru haber alma hakkını da gaspetmektir. Hepimizin üzerine düştüğü medya özgürlüğü çok önemlidir. Özgürlüğünü kaybetmiş medya felakettir. Medya siyasilerin propaganda aracı gibi kullanılmamalı.

* Milletin çıkarları için gözcülük yapmasına asla karşı çıkmadık. Denetim aracı olan medyanın siyasete alet edilmesine itiraz ediyoruz. Kibirli, art niyetli bir gazetecilik anlayışına karşı çıkıyor. Basın emekçilerine saygımız sonsuzdur. Ancak hakikatin tecellisi için çalışmak yerine iktidarı devirmek için çalışanlara gazeteci olarak bakmıyoruz. Hele ki, kalemini terör örgütünün emrine verenlere tamamen karşıyız.