Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak! AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi hazır!

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalar başladı. Partiler il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtıyor. AK Parti de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapacağı konuşmada 31 Mart yerel seçim beyannamesini açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak! AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi hazır!

Türkiye, 31 Mart'ta 5 yıl boyunca hizmet edecek olan belediye başkanlarını seçecek. Adaylarını tek tek açıklayan AK Parti ise seçim şimdi de beyannamesini duyurmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda açıklayacağı beyannamede, “gerçek belediyecilik” vurgusu yapılacak.

Seçim beyannamesinin açıklanacağı toplantı, AK Parti Genel Merkezi’nin yeni ek binasında gerçekleştirilecek.

8 ANA BAŞLIK, 200 SAYFA

AK Parti’nin beyannamesi, “Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik” temasıyla hazırlandı. 8 başlıktan oluşan beyanname, 200 sayfadan oluşuyor.

Beyannamede, partinin yerel yönetim vizyonu anlatılıyor, dirençli şehirler vurgusu yapılıyor. AK Parti’nin seçim beyannamesinde afetlere dirençli şehirlere yönelik projeler ön planda olacak.

ESER VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİ

“Sosyal belediyecilik” ve “kültür üreten şehirler” gibi bölümlerin de yer aldığı beyannamede, hizmet ve eser belediyeciliği ile ilgili vaatler sıralanıyor. Katılımcılık, şeffaflık, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri öne çıkıyor.

SOKAK HAYVANLARI DA BEYANNAMEDE

Beyannamede, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yapılacak yasal düzenlemeye de yer verilecek. Bu konuda belediyelere verilecek sorumluluklar detaylı bir şekilde anlatılacak.

MAHALLE KREŞLERİ

AK Parti’nin seçim beyannamesindeki bir diğer önemli başlık da mahalle kreşleri... Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin taleplerinin karşılanacağı ifade edilecek.

Beyannamede yer alan 8 ana madde

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği