Erdoğan'dan 'yurt' açıklaması: Kapasitelerini hiç olmadığı kadar tırmandırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'dan 'yurt' açıklaması: Kapasitelerini hiç olmadığı kadar tırmandırdık

Erdoğan "Bu ülkede kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk" açıklamasında bulundu.

 

Erdoğan, "Çalışmak isteyene, ve çalışma durumu olana iş imkanı sağlarken, bunun dışında kalanlara imkan sağlamak boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı. Öğrenci yurtları ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. İktidarımızda yurt kapasitlerini hiç olmadığı kadar tırmandırdık." sözlerine yer verdi.

 

Yurtlarla ilgili açıklama

Son dönemde İzmir, İstanbul, Ankara ve Eskişehir olmak üzere 9 ilde gerçekleştirilen "Barınamıyoruz" eylemlerine de değinen Erdoğan, "Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. İktidarımızda yurt kapasitlerini hiç olmadığı kadar tırmandırdık. Yalan yanlış ilgili olmayan kişileri bankların üstüne yatırarak, Türkiye'de yurt yokmuş gibi kampanyalar sürdürüyorlar. Yalan söylüyorsunuz. Hayatınız yalan. Yurtlarla ilgili kapasite ortada. Yurtlarda 2 bilemedim 3 kişilik odalarda öğrencilerimizi ağırlıyoruz" ifadelerini kullandı.