"Demokrasiye ve sandığa gölge düşmüştür"

Büyük Üsküdar iftarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde demokrasiye ve sandığa gölge düşüren bir durumla karşılaştık. Oyları çaldılar" dedi.

"Demokrasiye ve sandığa gölge düşmüştür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Son 6 yılda üst üste yaşadığı hadise ile karşı karşıya kaldığımız oyunun, sokaklarda kaos çıkarmak mahalleleri çukurlarla bölmek, envai çeşit terör örgütünün kanlı eylemleri ile milletimizi sindirmek sınırlarımız boyunca bize kuşatmak isteyenlere özellikle hep birlikte mücadele ettik.

İktidarımız döneminde FETO'nun 17/25 Aralık'ta emniyet yargı darbe girişimine 15 Temmuz'da ise kanlı darbe teşebbüsüne hep beraber karşı durduk.

Daha önce farklı yerlerde son dönemde ise Yenikapı'da milyonların katılımıyla düzenlediğimiz her miting ülkemizin ve milletimizin düşmanlarına karşı İstanbul'un adeta bir meydan okuyuşuydu.

Yarın akşam inşallah yine Yenikapı meydanında bir Enderun teravih kılacağız.

Hedef 313 bin kişiyle bir Enderun teravih. 

31 Mart seçimlerinde İstanbul'un 39 ilçesinden Üsküdar ile birlikte 25'inde Cumhur ittifakı olarak seçimleri kazandık.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise demokrasiye ve sandığa gölge düşüren bir durumla karşılaştık. Oyları çaldılar.

YSK'nın Hukuki teğit ettiği sıkıntı ve yolsuzluklar olmasaydı bugün bunları konuşmayacaktık. Kimse bize hak aradık diye eleştiremez. Hele hele kimsenin YSK üyelerini hedef göstermeye haklı gerekçesi olamaz.

23 Haziran'da sandığa ve sandık sonuçlarına sıkı bir şekilde sahip çıkmanızı istiyorum. İstanbul halkının kendi iradelerine sahip çıkacaklarına inanıyorum.

Yol arkadaşım, dava arkadaşım Binali Yıldırım Bey'i İstanbul Belediye Başkan adayı olarak sunduk ve onunla İstanbul'u daha da ileri götüreceğiz.

Hedeflere ulaştığımızda ise ülkemizin önünde bambaşka bir kapı açılacak. Türkiye Devler Ligi'ne çıkmış olacaktır.

Şu anda yüzlerce teröristi etkisiz hale getiren şu Pençe Harekatı'yla da evelallah askerimiz artık hangi konumda olduğunu ortaya koymuştur.

Ülkemizde bir kesim büyük oyunu görmekte zorlanıyor. Suriye, Irak, Kıbrıs meselelerini sadece bu ülkenin sorunu sananlar, büyük oyunu göremeyenlerdir.

Milli güvenliğimizi güçlendirmek için attığımız adımlara tepki gösterenler olayın ciddiyetini anlamamakta ısrar ediyor.

Usulsüzlükler, yolsuzluklar nedeniyle seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Tek amacımız milli iradenin tecellisinin sağlıklı şekilde kayıtlara geçmesini sağlamak.

23 Haziran'da yeni bir seçimle İstanbul inşallah yeni Büyükşehir Belediye Başkanına kavuşacaktır.

Sizlerden sandığa ve sandık sonuçlarına sıkı bir şekilde sahip çıkmanızı istiyorum.

Millet olarak birliğimizden taviz vermezsek bizi kimse 2023 hedeflerimizden alıkoyamaz.

Ülkemizde büyük bir kesim büyük oyunu görmekte zorlanıyor ekonomide yaşadığımız sıkıntıları kendi dinamiklerimizden kaynaklandığını sanıyorlar.