Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki seçimsiz 4 yılı iyi değerlendirmeliyiz

MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabulünde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ticaretin durdurulduğunu açıkladı. "Önceliğimiz enflasyonu düşürmek" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin önünde 4 yıllık hazine değerinde seçimsiz süreç var. 4 yıllık sürede ekonomideki sıkıntılarımızın çözümü başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki seçimsiz 4 yılı iyi değerlendirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabulünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"MÜSİAD asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra da milletimiz için seferber olmuştur. MÜSİAD gibi sorumluluk duygusuyla hareket eden kuruluşlarımız desteğiyle yaralarımızı süratle sarıyor.

"BAZI TEDBİRLER ALDIK"

Türkiye, Gazze'ye gönderdiği 50 bin tona yaklaşan insani yardım malzemesiyle dünyada ilk sıradadır. İsrail'i ateşkese zorlamak amacıyla ticari olarak biliyorsunuz bazı tedbirler aldık. İlk etapta 54 ürün grubuna ihracat kısıtlaması getirdik. Dünden itibaren tüm ürünleri kapsayacak şekilde İsrail ile ihracat ve ithalat işlemlerini durdurduk.

"BÖLGEMİZDE DÜŞMANLIK VE KAVGA PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle düşmanlık ve kavga peşinde değiliz. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz coğrafyamızda çatışma görmek istemiyoruz. Barış, refah ve istikrar içinde yaşamak istiyoruz. Aldığımız bu kararla batının bizim üzerine nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz. Ama ben şu anda MÜSİAD şahsında tüm Türk iş adamlarına şunu söylüyorum: Dik duracağız ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yer alma yoludur.

Bu bazı sıkıntılara neden olabilir diyorlar bana. Ben de diyorum ki biz bütün sıkıntıları giderecek tek gücün Allah olduğuna inanıyoruz. Biz doğru olanı yaptığımızın şu anda farkındayız.

"TÜRKİYE'NİN BU HAMLESİ ÖRNEK OLACAK"

Bizim burada tek bir gayemiz var. Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır. Ateşkes ilan edildiği durumda amaç zaten hasıl olacaktır. Türkiye'nin bu hamlesi mevcut tablodan rahatsız olan diğer ülkelere de örnek teşkil edecektir.

"SEÇİM MARATONU MİLLETİMİZİ, EKONOMİMİZİ YORDU"

Son 1 yılda ülkemiz ekonomisini zorlayan üst üste 3 seçim yaşadık. Rekabet dozu yüksek geçen seçim maratonu milletimizi, ekonomimizi ve iş dünyamızı yormuştur. 1 Nisan sabahı itibarıyla seçim gündemini tamamen geride bırakmış olduk. Türkiye'nin önünde 4 yıllık hazine değerinde seçimsiz süreç var. 4 yıllık sürede ekonomideki sıkıntılarımızın çözümü başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanabileceğiz. Orta vadeli programı ve 12. kalkınma planını geçen sene kamuoyuyla paylaşmıştık."