Cumhurbaşkanı Erdoğan konut projesi hakkında detayları verdi! 81 ilde uygulanacak konut projesinden kimler yararlanabilecek, şartları neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği 81 ilde uygun fiyatlı konut projesi hakkında detaylar paylaştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatacağını söylen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından vatandaşlar uygun fiyatlı konut projesi hakkında araştırmaya başladı. 81 ilde uygulanacak konut projesinden kimler yararlanabilecek, şartları neler? İşte, tüm detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut projesi hakkında detayları verdi! 81 ilde uygulanacak konut projesinden kimler yararlanabilecek, şartları neler?

TOKİ tarafından yürütülen dar gelirli ailelere yardımcı olmak amacıyla uygun fiyatlı  konut projesi son dönemde gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün toplanan Kabine Toplantısı sonrasında konut projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

81 İLDE SOSYAL KONUT PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut projesi hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Erdoğan açıklamasında, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Bu adım kiraların düşmesine de yol açacak. İlk defa evlenen gençlerimiz bu projede kota sahibi olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut projesi hakkında detayları verdi! 81 ilde uygulanacak konut projesinden kimler yararlanabilecek, şartları neler? - Resim : 2'İLK DEFA EVLENEN GENÇLER KOTA SAHİBİ OLACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün toplanan Kabine Toplantısı sonrasında birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği uygun fiyatlı konut projesi hakkında açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"1,5 yıl önce de 100 bin konut projemize yoğun talep aldık. Pek çok ilimizde sanayi alanlarını dışarıya taşıyoruz. İlk defa evlenen gençlerimiz de kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay projeyi detaylarıyla açıklayacağız. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut projesi hakkında detayları verdi! 81 ilde uygulanacak konut projesinden kimler yararlanabilecek, şartları neler? - Resim : 3UYGUN FİYATLI KONUT PROJESİNİN ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 81 ilde uygun fiyatlı konut projesinin ardından ev sahibi olmak isteyen, yeni evlenen, maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar konut projesinden yararlanma şartlarını araştırdı.

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için yüzde 10 peşin, 20 yıla kadar varan vadeli sabit taksit ödemeli olarak satılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yönetiminde TOKİ işbirliği ile yapılacak olan konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için şartlara var. Başvuru yapacak vatandaşların aylık hane gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi gerekmektedir.

TOKİ'nin daha önce yapmış oldu proje olan konut projesi, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar arasında öncelikler söz konusudur. Emeklilere, dar gelirlilere, şehit ve gazi yakınlarına, gençlere, yeni evleneceklere ayrı öncelik sağlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut projesi hakkında detayları verdi! 81 ilde uygulanacak konut projesinden kimler yararlanabilecek, şartları neler? - Resim : 4Başvuru yapacak vatandaşların 18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. 

Bir diğer başvuru şartlarından biri de, başvuru yapacak vatandaşların Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor. Fakat bu şarta şehit aileleri, dul ve yetim kategorisi dahil değildir.

Başvuru yapacak kişinin, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

Başvuru sahibinin kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor.