Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Diyarbakır’da incelemelerde bulundu. Depreme ilişkin son durumu aktaran Erdoğan, "Can kaybımız 21 bin 848'e ulaşmıştır. 80 bin 104 insanımız da yaralı olarak kurtarılmıştır." dedi. Öte yandan Erdoğan, üniversitelerde yaz mevsimine kadar uzaktan eğitim uygulanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"1939 Erzincan depreminden de çok daha geniş bir alanda afet olarak hesaplanmaktadır. Büyüklükleri 7'nin üzerinde olan Çankırı, Çanakkale, Gerede, Varto, Mudurnu, Muradiye depremleriyle bu depremin yıkıcılığıyla mukayese etmek mümkün değildir. Kendileri bir yana artçıları bile ülkemiz Deprem envanterinde oldukça üst sıralarda yer alacak şekildedir.

Gördüklerimiz ve dinlediklerimiz Türkiye'nin nasıl büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunun ispatıdır. Dünyanın önde gelen bilim insanları da depremin büyüklüğü ve yıkıcılığı konusunda hem fikirdir. Asrın felaketi olan deprem 1000 kilometrede hissedilmesine rağmen 500 kilometrede yıkıma yol açmıştır.

Son 2 felaket 1999 depreminden 3 kat büyük ve yıkıcı... İkinci deprem gündüz yaşanması nedeniyle daha az can kaybına yol açtı. Hasarın ciddi şekilde artmasına neden olmuştu. Deprem bölgesinde toplam can kaybı 21 bin 43'e ulaşmıştır.

Gereken talimatları verdik. Enkaz altında hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Bi Yeniden inşa faliyetlerine başlayacağız.

Biz vatandaşımızı yalnız bırakmayız. Deprem bölgesini 1 yıl içinde ihya ve inşa edeceğiz.

"ÜNİVERSİTELERİ UZAKTAN EĞİTİME GEÇİRME KARARI ALDIK"

160 bin personel şu anda 10 ilimizde çalışıyor. Bütün bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Üniversite yurtlarının tamamını depremzedeler yerleştirilecek.

Tüm üniversiteler, yaz mevsimine kadar uzaktan eğitimle devam edecek.

13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayıs ayına ertelendi."

DEPREMZEDELERE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

8 Şubat Çarşamba günü Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da, perşembe günü Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de depremzedelerle bir araya gelen Erdoğan, dün de Adıyaman ve Malatya'da deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu ve depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

ERDOĞAN ŞANLIURFA'DA DA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da Turgut Özal Parkı’nda kurulan çadır kentte açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 21 bin 848 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 104 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremzedelerimizin sıkıntılarını hafifletecek, hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları birer birer devreye alıyoruz." dedi.