Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yapılan provokasyona AK Parti'den sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan provokasyon içerikli eylemin ardından AK Parti'den tepki gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yapılan provokasyona AK Parti'den sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan provokatif hareket sonrasında sert tepkiler geldi. 

Erdoğan'ın maketinin yakılması suretiyle gerçekleştirilen provokasyona AK Parti'den açıklama
gecikmedi.

ÖMER ÇELİK: İSVEÇ MAKAMLARI TERÖR PPORPOGANDALARINI DURDURMALIDIR 

Sosyal medya hesabı X'ten konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı;

 "Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılmıştır. Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz.

İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur. Nefret suçlarının ve terör propagandalarının demokratik değerleri tehdit etmesine müsaade edilemez. İsveç makamları nefret suçlarını ve terör propagandalarını durdurmalıdır.

Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini hedef alan tüm saldırılarla kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu saldırıları gerçekleştirenler kadar, bu saldırıları himaye edenler de aynı çirkinliğin parçasıdır. Bu zihniyetle mücadele etmek demokratik değerleri korumak için zorunludur."

 

CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuya ilişkin, "Bu çirkin ve provokatif saldırıyı en güçlü şeklide kınıyor ve lanetliyorum." dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan provokasyona ilişkin, "Eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında provokasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

"Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsveç’in gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir."

İsveç'te NATO'ya üyelik süreci devam ederken, daha önce de birçok yerde Türkiye, Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kur'an-ı Kerim'i hedef alan provokasyonlar düzenlenmişti.