Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa değişikliği açıklaması: Aile müessesini de korumayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Başörtüsü için anayasa teklifi değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Teklifimizle sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa değişikliği açıklaması: Aile müessesini de korumayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Materyalizmin tüm insanlığın esir aldığı modern çağda tüm hikmet erbabının sorumluluğu da artmaktadır.

Gençlerimizin bilgilendirilmesi, eğitilmesi konusunda da en büyük görev sizlere düşüyor.

İnsanlık maddi alanda kavuştuğu onca imkana rağmen manevi anlamda zemin kaybediyor. Sapıklık, ahlaksızlık ve çarpık ilişkiler bilinçli şekilde özendirilmektedir. Şimdiden harekete geçip vakitlice önlem almazsak ileride bizim de daha beter sıkıntıları yaşamamız kuvvetle muhtemeldir.

"Aile müessesini de korumayı hedefliyoruz"

Meclis'e sunacağımız teklifle başörtüsüne anayasal güvence kazandırırken, sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz.

Ülkemizde de bu çalışmayı yürütenler var mı? Var. Ama biz bu Müslüman toplumu birilerine yedirmeyeceğiz. TBMM'deki vicdan sahibi tüm milletvekillerimizle bu hedefimize ulaşmayı hedefliyorum.

Hiçbir sebep masum sivilleri, camide namaz kılanları katletme mazereti olamaz.

Kimi kendini bilmezler, Orta Çağ zihniyeti diyerek aşağılamaya çalışasa da milletimiz Kur'an kurslarına gözü gibi bakıyor. 4-6 yaş grubu bu yavrularımızı en güzel şekilde yetiştirmek şartıyla tarihe nazar edeceğiz.