Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi! İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü! "Her türlü sorumluluğu almaya hazırız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye ulaşması için atılması gereken adımlar ve kalıcı ateşkes ile barış çabalarını ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgede kalıcı barış için her türlü sorumluluğu üstlenmeye ve İspanya ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi! İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü! "Her türlü sorumluluğu almaya hazırız"

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada "Görüşmede, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşması için atılması gereken adımlar ve kalıcı ateşkes ile kalıcı barış çabaları ele alındı.

"İSPANYA HÜKÜMETİNİN AÇIKLAMALARI KIYMETLİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İspanya hükümetinin İsrail'in Filistinlilere yönelik gayrimeşru saldırılarına karşı sergilediği duruşun ve Filistin'in tanınmasına yönelik açıklamalarının kıymetli olduğunu ifade etti.

"HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgede kalıcı barışı sağlayıcı, garantörlük dahil her türlü sorumluluğu almaya ve İspanya ile bölge barışı için birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti." denildi.