Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay Defne Hastanesi açılışında önemli mesajlar: Birileri gibi insanımızı tehdit etmedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da Defne Devlet Hastanesi'nin açılışında açıklamalarda bulundu. 21 yıllık iktidarımız döneminde milletimize tepeden bakan olmadık. Tehdit etmedik. Ayrıştıranlardan değil birleştirenlerden olduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay Defne Hastanesi açılışında önemli mesajlar: Birileri gibi insanımızı tehdit etmedik

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 24 Mart'ta temeli atılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da Defne Devlet Hastanesi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Yapacağız dersek işte buyrun. Ziya Paşa ne diyor 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır semeri'. Bir tanesi çıkmış ne diyor '3 ayda ne yapıyorsun' diyor. Eğer sende yüz varsa eğer karakterin müsaitse gel Defne Hastanesi'ni gör.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay Defne Hastanesi açılışında önemli mesajlar: Birileri gibi insanımızı tehdit etmedik - Resim : 1

"BİZ DE BUNLAR GİBİ AKŞAM YALAN, SABAH YALAN YOK"

Temelini 24 Mart'ta attığımız 300 yataklı hastanemizi 3 ay içerisinde bitirme sözünü vermiştik. Salgın döneminde İstanbul'da iki ayrı hastaneyi aynı sürede kurma tecrübesine sahiptik. Bizi oradan bir tecrübemiz var. Biz de bunlar gibi akşam yalan, sabah yalan yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay Defne Hastanesi açılışında önemli mesajlar: Birileri gibi insanımızı tehdit etmedik - Resim : 2

Bize dediler ki, 'burada Kılıçdaroğlu Bay Bay Kemal yüzde 90 oy aldı, siz yüzde 8 oy aldınız'. Bizi bunlar ilgilendirmez. Burada deprem oldu mu? Ölenler, yaralananlar var mı? Biz ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk böyle bir şey bizim dinimizde de yok, kitabımızda da yok. Ben inanıyorum ki, benim vatandaşım gerekli gördüğü zamanda gerekeni de yapacaktır.

Hatay'da 100 yataklı Arsus, 100 yataklı hassa, 30 yataklı Belen hastanelerini hizmete açmıştık. Sadece işimize baktık. Şu anda tomografisiyle, MR'yıla ve yarından itibaren hastane kabulüne başlayacak burası.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay Defne Hastanesi açılışında önemli mesajlar: Birileri gibi insanımızı tehdit etmedik - Resim : 3

"SAĞLIK BAKANIM VE EKİBİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR"

Sizleri bu güzel esere bir an önce kavuşturmak üzere Sağlık Bakanım ve ekibi gece gündüz çalıştılar. Defne Hastanesi'yle ilgili kem söz söyleyenleri mahçup ederek 3 ay bile geçmeden hastanemizin inşaatını bitirdik. Tam 35 bin kamyon seferiyle 500 bin metreküp hafriyat aldık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hatay Defne Hastanesi açılışında önemli mesajlar: Birileri gibi insanımızı tehdit etmedik - Resim : 4

"BU HASTANEDE 11 AMELİYATHANE VAR"

Gereken donanımları, malzemeleri, herşeyi süratle yerine yerleştirerek bugün sizlerin karşısına alnımız ak olarak çıktık.

Şu anda bu hastanede 11 ameliyathane var. Hastanemizin tüm odaları her an yoğun bakıma dönüştürülebiliyor. 256 hekim 1044 sağlık çalışanın görev yapacağı hastanede en gelişmiş tomografi ve MR cihazları bulunuyor.

"NASIL OLDU DA BİR GECE DE FAŞİST KESİLDİNİZ"

Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde deprem bölgesinde bize yüksek oy çıkmasına hazmedemeyenler suları bile kesmişler. Tüm hınçlarını depremzedelerden çıkarmış. Vali beye talimat verdim, çözün sorunu dedim. Hani bunlar demokrattı, hani bunlar bahar getirecekti. Hani bunlar depremzedelere bedava ev verecekti. Nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiniz, depremzedelere düşman kesildiniz. Nasıl oldu da bahardan kara kışa geçtiniz.

"EKİM-KASIM AYINDAN İTİBAREN KONUTLARI TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ"

Depremzedelere hakarete kadar vardılar. Milletim bunlara gereken mesajı verdi ama görülen o ki bunlar mesajı yanlış anlamış. Önümüzdeki dönemde yeni eserlerle sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Ekim-Kasım ayından itibaren konutları teslim etmeye başlayacağız.