Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kent Uzlaşısı" tepkisi: Belediyeleri DEM'liler-DEM'sizler diye ayırmışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de düzenlenen mitingde, CHP'ye kent uzlaşısı tepkisinde bulundu. Erdoğan, "Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Biri 'DEM varsa olmaz' diğeri 'DEM'siz olmaz' diyor. Ötekisi çıkıyor belediyeleri beraberce yöneteceğiz diyerek posta koyuyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kent Uzlaşısı" tepkisi: Belediyeleri DEM'liler-DEM'sizler diye ayırmışlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"MARDİN EŞİ BENZERİ OLMAYAN NADİDE BİR ŞEHİR"

"Aşksın, muhabbetsin, sevdasın Mardin. Güzelliğin bitmez bir bir saymakla... Her daim dilimde duasın Mardin. Mardin dünyada eşi benzeri bulunmayan nadide bir şehirdir. Okumasını bilene bir tarih kitabıdır. Görmesini bilene açık hava müzesidir.

"BİZ BU ŞEHRİ TÜM GÜZELLİKLERİYLE SEVİYORUZ"

Biz bu şehri tüm güzellikleriyle seviyoruz. Bugün şu meydanı doldurarak bizlere gönlünüzün kapılarını açtığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mardin'e kendimizi tam anlatamadığımızın farkındayız.

"31 MART'TA ŞEHRİMİZDE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ"

14-28 Mayıs'ta Mardin'de arzu ettiğimiz oranlara ulaşamadık. Bunu önümüzdeki seçimlerde hak ettiği seviyeye getireceğiz. 31 Mart seçimleri ile şehrimizde inşallah yeni bir başlangıç yapacağız.

"BU RAMAZAN'A DA BURUK GİRDİK"

Gazze başta olmak üzere etrafımızdaki çatışmalar sebebiyle bu Ramazan'a da buruk girdik. Komşumuz Suriye 13 yıldır barışa hasret... Irak'ta etnik ve mezhepsel sorunlar devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşı 3. yılına girdi.

"İSRAİL'E EN SERT TEPKİYİ GÖSTEREN ÜLKELERDEN BİRİYİZ"

Türkiye olarak ilk günden beri İsrail'e en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biriyiz. Terör devleti İsrail, vahşice Gazze'ye saldırıyor. Biz Filistinlilerin hak ve hukuklarını 7 Ekim'de keşfetmedik.

"DIŞ POLİTİKADA NASILSA İÇ SİYASETTE DE TAVRIMIZ BELLİDİR"

Filistin'i savunduk, Filistin davasına sahip çıktık. Son dönemde kimi çevrelerin mesnetsiz ifadelerine rastlıyoruz. Dış politikada nasılsa iç siyasette de tavrımız bellidir. Kırmızı çizgilerimiz gayet nettir.

"KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL"

Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Biri 'DEM varsa olmaz' diğeri 'DEM'siz olmaz' diyor. Ötekisi çıkıyor belediyeleri beraberce yöneteceğiz diyerek posta koyuyor. Tüm bu skandallar yaşanırken genel başkanı kimse takmıyor, ya da mikrofonu eline geçiren kendisine had bildiriyor.

Tutarsızlık paçalarından akıyor. Kürtler adına onları istismar edenler de dalavereler karşısında tek bir cümle kurmuyor, kuramıyor."