Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransız mallarını asla almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da Türk mallarına boykot uygulandığı iddiları için, "Ben de buradan Fransız mallarını almayın diyorum" çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransız mallarını asla almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada Fransa'da İslam düşmanlığı iddialarına ilişkin, Türkiye'de Fransız mallarına boykot çağrısında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransız mallarını asla almayın - Resim : 1

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu. Erdoğan, "

Fransa'da Almanya'da yaşananlar tüm dünyanın gözleri önünde oluyor. fakat Batı özellikle Hristiyan dünyasına Musevilere sesleniyorum. Bizim dinimizde Hristiyan olmak suç değil, Hristiyanlara ve Musevilere sahip çıkıyoruz. Fransa'da nasıl Türk markalı ürünler almayın deniliyorsa ben de buradan Fransız mallarını asla almayın" ifadelerini kullandı.

Fransa Türkiye gerilimi  iki ülke arasındaki 14,7 milyar dolarlık dış ticareti ve 5,4 milyar dolarlık yatırımı etkileyebilir. Türk Hava Yolları ve Türk Silahlı Kuvetlerinin kullandığı hava araçlarından Bursa'da üretilen otomobile, kozmetik ürünlerinden grip aşısına kadar birçok ürün iki ülke arasındaki dış ticarette önemli bir paya sahip.

Diğer yandan Fransa, Türkiye'den 9,8 milyar dolarlık motorlu taşıt, otomobil parçası, kamyonet, toplu taşıma araçları, traktör, turbo, gaz tribünü, buz dolabı, dondurucu, ısı pompaları, çamaşır ve bulaşık makineleri, motor parçaları, uydu alıcı, elektik ısıtıcı, kablo, giyim, meyve, kuruyemiş, demir ve çelik, mobilya ve alüminyum almıştı.

Alış 34,5977
Satış 34,7826
Değişim -0,04
Son Değer 34,6901
En yüksek 35,39
En düşük 34,51
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00