Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kadına şiddet' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli vatandaşların ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreninde yaptığı konuşmada "Kadına şiddet başta olmak üzere sıkıntısını yaşadığımız pek çok sorunun çözümü, aile kurumunun güçlendirilmesinden geçiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kadına şiddet' mesajı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemizdeki engelli memur sayısı bizden önceki döneme göre yaklaşık 10 kat artışla 56 bin 500 kişiye ulaştı.

Sosyal yardım yıllık bütçesinin 2 milyardan 55 milyara yükselttik.

Son 17 yılda 339 milyar liralık sosyal yardımda bulunduk. Milli gelirimiz içindeki sosyal yardımların payını yüzde 1,2 seviyesine yükselttik.

Engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında olmalarını sağlamak için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan ilki erişilebilirliktir. Sağlık ve eğitim kusumlarıyla birlikte her alandaki hizmetlerin engelli ve yaşlılarımız tarafından erişilebilir şekilde verilmesini özellikle istiyoruz.

Bir şehirde yollar kaldırımlar, asansörler velhasıl her şey ulaşılabilir değilse ciddi bir eksiklik var demektir.

Erişilebilirlik standartları belirlenmelidir. Bu amaçla 2020 yılının 'erişilebilirlik yılı' ilan edilmesinde fayda görüyorum. Hayırlı olsun.

Batı çöküyor neden aile diye bir kavram kalmamış. Aile bizde de şimdi çöküyor. Neden 3 çocuk diyorum, çünkü güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Doğum noktasında kısırlaştırma politikası güttüler. Neden nüfusumuz azalsın diye. Nüfusumuz çoğalmalı ki ekonominin bel kemiği nüfustur. İnsan varsa para var, üretim var, tüketim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Aile kurumu dağıldığında nüfusta azalmaya başlıyor.

Pek çok batı toplumu bir süre sonra yeryüzünden silinme ihtimali ile karşı karşıya. Türkiye de aynı tehditle yüzleşmiştir. Gençlerimiz evlenmiyor, rakam yukarı çıkıyor. Çoğu 30'u aşkın yaşta evleniyor ya da evde kalıyor. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor. küçümseniyor. 

Aile kurumunu kökünden kurutmayı amaçlayan sembollerin önü bilinçli şekilde açılırken aile kurumuna sahip çıkan davranışlar küçümseniyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız.

Kadına şiddet başta olmak üzere sıkıntısını yaşadığımız pek çok sorunun çözümü, aile kurumunun güçlendirilmesinden geçiyor.

Bir namussuz genç bir kızın yüzüne kezzap atıyor 13 yılla cezalandırılıyor. Kadına şiddet uygulayanın canına kast edenin karşısına önce biz çıkarız.

Tüm yargı dünyasına sesleniyorum, kanun sayfaları arasındaki maddelere değil vicdanınızın sesine kulak verin.

(Berfin Özek'in yüzüne asit döken sanığa verilen ceza) Adaletin tecellisini hakta, hukukta arayın. Hukuk eşittir kanun değildir.

Türkiye Akdeniz'de kendi hak ve menfaatini sonuna kadar koruyacaktır.

Türk askerinin çöllere gönderilmesi, ülkemizin bataklığa saplanmasından söz edenlerin zihinleri çölleşmiş, gönülleri bataklığa dönüşmüştür.

(Libya) Şu anda, ecdadımızın da tarih yazdığı bu yerlerde, sadece adaletsizliği, zulmü gidermek için varız ve davet üzere ordayız.

Ülkemizin güvenliğinin ve geleceğinin kendi sınırlarımızda değil, çok daha ötesinde başladığı gerçeğini anlayamayan kifayetsiz muhterislere en güzel cevabı milletimiz verecektir.