Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni bir diriliş mücadelesi veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. "Türkiye yeni bir diriliş mücadelesi veriyor" diyen Erdoğan, Bayram öncesi virüs ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yeni sezon fındık fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni bir diriliş mücadelesi veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

- Kurban için tüm kurumlarımız hazırlıklarını tamamlamıştır. Kesilecek küçük ve büyük baş kurbanlıkların hepsi yerli üretimdir.

- Gereken tedbirler ağırlıklı olarak yerel yönetim vasıtasıyla alınmıştır. Bayram için yolculuğa çıkacak tüm vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını istiyoruz.

- Virüs salgının devam ettiği şu günlerde gerek bayramlaşırken gerek kurban keserken sosyal mesafe, temizlikten asla taviz vermeyelim. İnşallah çoğu gitti azı kaldı.

" Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum"

- Askerlerimizi taşıyan otobüsün kaza yapması sonrası ölü ve yaralılarımızın olduğunu öğrendik. Komutanlarımız olay yerine intikal etti ve mevcut durumla ilgili bilgileri aldılar. Bu elim kazada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet dilerken yaralılarımıza da şifa bulsun.

- Kendi gerçeklerinin ve gücünün idrakinde bir Türkiye var.

- Kimsenin toprağında zenginliğinde gözümüz yoktur. 

- Gelecekteki hjedelerimizi gerçekleştirmek için ne gertekiyorsa yapmaya hazırızı. 

- Kendimizi sürekli yeniliyoruz. 

- Dünyada devletler ve toplumlar arasındaki mücadelenin değiştiğinin farkındayız.

- Siyasi ekonomik, askeri her türlü rekabetin değişen diline kendimizi sürekli yeniliyoruz. Hem masada hem sahada gerekli mücadeleyi veriyoruz.

- Ayasofya'nın Fatih'în vakfiyesine yeniden uygun bir şekilde ibadete açılması ülkemizin egemenlik haklarını kullanma konusundaki kararlığınının son örneklerindendir.

- Ayasofya'yı bir Cuma günü aslına rücu ettirdik. 

- Milletimiz varını yoğunu ortaya koyarak düşmanı topraktan attıktan sonra bu mabedin kubbeleri şükür duasıyla inlemiştir. Bugün yeniden yemin ediyoruz bayrağımıza, vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz.

"Büyük ve Güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz"

-Türkiye yeni bir diriliş mücadelesi veriyor. Büyük ve Güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. izli veya açık tüm saldırılara rağmen tek bilek tek yürek olarak 7 düvele karşı vatan savunması yapıyoruz. Asırlık hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz.

'"Gençlerimize seslenmek istiyorum'

Camilerimiz dini ve sosyal etkileri ile hayatımızda ne kadar yer tutuyorsa geleceğimize o kadar güvenli bakabiliriz.

- Buna karşılık camilerimiz ne kadar boş kalırsa gönül toprağımız o kadar çoraklaşıyor demektir. Gençlerimize seslenmek istiyorum o yüzden. Gençler camilerimizi ihmal etmeyin, ne kadar secdeye kapanırsanız camilerimiz kadar güçlü olacaksınız.

- Camilerimiz ne kadar sessizliğe gömülürse akıbetimiz o kadar karanlığa gömülüyor demektir. İşte bunun için Ayasofya'nın yeniden ibadete açılışı secdelerle yeniden buluşması demek değildir.

- Bu adımla bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bir zamanlar topluca sabah namazları derdik.

- Gençlik olarak lise çağlarımız hep birlikte sabah namazlarına giderdik. Şimdi yeninden aynı dönemin başlamasının Ayasofya ile çok önemli olduğuna inanıyorum.

"500 kişilik güvenlik ekibi"

- Şu andan itibaren 24 saat açık olacak dedik ya, 500 kişilik bir güvenlik ekibi görev yapacak. Bunun için de İçişleri Bakanıma ayrıca teşekkür ediyorum. 

- Aynı şey tabi burası için, Ankara'daki camilerimiz için de geçerli.

- Ve bu süreç içerisinde hat, tesip bunun yanında şu anda Ayasofya'da içeride ve dışarıda yapacağımız birçok çalışma var.

- Bütün bu çalışmalarla beraber Ayasofya'yı tüm insanlığa yeni haliyle inşallah takdim etmenin heyecanı içerisindeyiz.

"Muhalefet, yapılan her işe karşı çıkmak değildir"

- Demokraside muhalefete çok iş düşer. Yıllarca muhalefet saflarında mücadele etmiş biri olarak bu görevleri iyi biliyorum. Demokrasi güçlü muhalefetten güç kazanır, muhalefet demek yapılan her işe karşı çıkmak değildir.

- Bu bayramda 6. defa 12,4 emeklimize 1000'er lira bayram ikramiyelerini ödüyoruz. Bugüne kadar bu tutar, 64,2 milyar liradır. Küsüratla 64 milyar liradır. 

- Aynı şekilde yüksek öğrenim öğrencilerimziin kredi ve burs ödemelrini de bayram öncesi tamamlayacğaız. bu kapsamda 1 milyon 55 bin öğencimize 603 milyon lira üserinde ödeme yapacağız.

Fındık fiyatları

Yeni sezon fındık alım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirledik. Levant Kalite kabuklu fındık içinde kilogram fiyatı 22 liradır. 

Bol bereketli hasat diliyorum.