Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Osman Kavala değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada Osman Kavala'nın tekrar gözaltına alınmasına ilişkin, "İşlerine gelmeyen karar için niçin yargı eleştirme yoluna gidiyorlar? Yargı Kavala ile ilgili bu kararı verdi. Saygı duymak lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Osman Kavala değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Darbe planı söylentileri için Erdoğan şunları söyledi:

"Böyle bir şeye siz inanıyor musunuz? Bunlar tamamen bir kumpanya. Kampanyaya, dolmuşa gelip sizin gibi saygın olan gazeteci arkadaşlarımızın bu oyuna gelmelerini anlamakta zorlanıyorum. Bütün bu kampanyada değilim. Bir kere vatana ihanettir, millete ihanettir. Kimsenin bu milletin hafızasını karıştırmaya hakkı var mı? Bunlar hain. öyle bir hava hissediyor musunuz? Böyle bir şey var mı? Herkes huzur içinde geziyor, tozuyor yiyor içiyor.

"Bunun adını bile anmak bize haramdır"

Her şeyi yerinde. Herhalde bunlar ekleyip içemiyor gezip tozamıyor. Bunları yapamadığı için de darbenin nal sesleri geliyor bunlara. Bizim öyle bir derdimiz yok. Bu ülke 15 Temmuz yaşadım 15 Temmuz'da yaşatanlara da gereken cevabı milletim verdi. Bundan sonra da böyle bir şey de kat be kat fazlasını öderler. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunun adını bile anmak bize haramdır."

Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle:

Kavala'ya yeniden gözaltı

"İşine gelen yargının verdiği olumlu karara iyi karar verdi derken işlerine gelmeyen karar için niçin yargı eleştirme yoluna gidiyorlar? Yargı bir kısmını tahliye etti. Kavala ile ilgili bu kararı verdi. Saygı duymak lazım.

 Rusya ve ABD'nin açıklamaları

Her an her türlü dayanışmamız olabilir. Bir gece ansızın gelebiliriz. Geldiğimizde adıyla sanıyla geliriz. 

Arkadaşlarınızın yaptığı görüşmelerde bana böyle bir şey gelmiş değil. Rusya'nın bu tür kötü senaryoların içinde yer alacağına inanmıyorum.

CHP'nin İş Bankası hisseleri

Onlardan gerekli olduğu zamanlarda her parti bu kurumlardan istifade edebilir. Bu kurumlar devletindir ama millete hizmet etmekle mükelleftir. CHP gidip bu kurumlardan herhangi bir konuda istifade etmek isterse kurumlar onlara da yardımcı olur neden rahatsız oluyorlar."