Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa değerlendirmesi: Türkiye'ye yönelik sabotaj girişimi var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da “2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” programında açıklamalarda bulundu. Süper Kupa maçındaki krizle ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa değerlendirmesi: Türkiye'ye yönelik sabotaj girişimi var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da “2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 0,6 artarak 255,8 milyar dolara ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye olarak gerçekten stratejik olduğu kadar meşakkatli bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de küresel güç mücadelesinin odağında ülkemizin merkezinde yer aldığı bir bölge vardır. Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere yer altı kaynaklarının ekseriyeti bu coğrafyada yer alıyor.

Türkiye merkezli ama küresel perspektifli bir anlayışla dış siyasetimizi şekillendirdik, bundan geri gidiş kesinlikle olmayacak.

Provokasyonlarla, art niyetli söylemlerle, ülkemizi bölgedeki ortaklarından, tarihi bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız. Muhalefet aktörleri de bu nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapmaktadır.

"TÜRKİYE'YE YÖNELİK SABOTAJ GİRİŞİMİ VAR"

Çeşitli provokasyon ve art niyetli söylemlerle ülkemizi bölgedeki ortaklarından, çok güçlü bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız. Yaz aylarında ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden biri olan turizmi baltalamaya yönelik dış bağlantılı bir kampanya yürütülmüştü. Şimdi benzer bir dalga muhalefetin de desteğiyle bu sefer spor üzerinden oluşturulmaya çalışılıyor. Asla tasvip etmeyeceğimiz nefret söylemleriyle insanlar, ülkeler, toplumlar hedef alınıyor. Sırf kökeninden dolayı insanlar aşağılanıyor.

"2023’TE İHRACAT 255 DOLARI AŞARAK REKOR KIRDI"

Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız.

2023 yılı ihracatımız geçen yıla göre, yüzde 0,6 artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır.

"BİZE UZANAN DOSTLUK ELİNİ GERİ ÇEVİRMEDİK"

Türk dünyası ile münasebetlerimizi tarihi zirveye ulaştırdık. Ülkemize uzanan hiçbir dostluk elini geri çevirmedik. Bize bir adım gelen biz gerektiğinde koşarak gittik.

Bundan geriye gidiş kesinlikle olmayacak. Türkiye dostlarının sayısını artırmaya devam edecek. Ülkemizi bölgedeki ortaklarından, kardeş ülkelerinden koparma gayretlerinin farkındayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa değerlendirmesi: Türkiye'ye yönelik sabotaj girişimi var - Resim : 1

YILLIK YÜZDE 6 ORANINDA BÜYÜME

Türkiye ve Türk düşmanı çevreler tarafından körüklenen nefret siyasetine karşı ihracatçılara da önemli görevler düşüyor. Bu noktada daha fazla çaba harcamanızı, daha fazla inisiyatif almanızı beklediğimizi vurgulamak istiyorum. Ülkemiz yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor. Ekonomide elde ettiğimiz başarıların ne denli önemli olduğu daha da anlaşılacaktır. Dünya ekonomisi yıllık ortalama 3,4 oranında büyürken Türkiye ekonomisi yıllık ortalama yüzde 6 oranında büyüme kaydetti.

"G20 ÜLKELERİ İÇERİSİNDE EN HIZLI BÜYÜYEN 2. ÜLKE OLDUK"

Önceki yıl, 2022’de yüzde 5,5 oranında büyüdük. En büyük katkı ise 2,4 puan ile ihracatçımızdan geldi. 2023 yılında son 13 çeyrektir süren kesintisiz trendimizi devam ettirdik. G20 ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen 2. ülke olduk. 2023 yılının 3. çeyreğinde yatırımlarda yaşanan yüzde 14,7 oranındaki artış son 7 yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor. Salgın öncesi döneme göre son 3 yılda 4 milyonun üzerinde ilave istihdam oluşturduk.

ENFLASYON HALA YÜKSEK DEVAM EDİYOR

Dünyadaki diğer ekonomiler gibi bizim de en büyük baş ağrımız hayat pahalılığının tetiklediği enflasyondur. Enflasyon hala yüksek devam ediyor. Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz. Son dönemde uyguladığımız tedbirler enflasyonun ateşini düşürmeye başlamıştır.

Ayrıntılar geliyor...