Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Kazımi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan; "Ne Türkiye'nin ne Irak'ın ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü teröre asla yer yoktur" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

- İki komşu ülke olarak ikili ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız. Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasına verdiğimiz önem herkesin malumudur.

- Irak halkının tamamını öz kardeşimiz olarak görüyoruz. 

- Bölücü örgüt sivilleri hedef alan saldırılarıyla vahşi yüzünü göstermiştir. Irak makamlarının PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonları takdirle karşılıyoruz.

- Iraklı kardeşlerimize destek sağlıyoruz. Bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasına önem atfediyoruz. Yeniden imarı çerçevesinde de her türlü katkıyı yapmaya hazırız.

- Sayın Kazımi ile, ortak düşmanımız DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelemizin sürdürülmesini kararlaştırdık. Mezhebi veya etnik hiçbir ayrım yapmadan Irak halkının tamamını öz kardeşimiz olarak görüyoruz.

Özellikle enerji sektöründe büyük bir iş birliği potansiyelimiz bulunuyor.

- İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak zorunluluk haline gelmiştir. Biz suyun bir iş birliği olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.