Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı mesajı! "Adım adım inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Türkiye Yüzyılı'yla ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan, "Meclis'teki ve kabinedeki arkadaşlarımızın yer alacağı kapsamlı bir çalışmayla 81 vilayetimizle birlikte Türkiye Yüzyılını adım adım inşa edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı mesajı! "Adım adım inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MEB tarafından hayata geçirilen 2000 Köy Yaşam Merkezi Açılışı Töreni nedeniyle beraberiz. Ülkemizin dört bir yanından gelen muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Hiç şüphesiz günümüz dünyasında kalkınmanın, rekabetin ilk göstergelerinden biri Eğitim öğretimde alınan mesafedir. Öğretime yapılan her bir yatırım kalkınma için sağlam bir temel, bilgi için önemli bir adım demektir. Bugün açılışını yaptığımız köy yaşam merkezlerimiz, gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerimizden biri olarak görüyorum. Köy yaşam merkezlerimizle evlatlarımıza yarının Türkiye'sine hazırlıyoruz. Yine bu merkezlerde gerçekleştirilecek mesleki ve teknik kurslar ile kültür ve sanat faaliyetlerimizin köylerimize yeni bir dinamizim katacağına inanıyorum.

Eğitim camiamıza büyük bir kazanç olan bu projeye öncülük eden MEB ile destek veren İçişleri ve Tarım Bakanlıklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

Köy yaşam merkezlerimizde eğitim alan evlatlarımız ile onları vatana millete ve ailelerine hayırlı bir evlat olarak yetiştiren öğretmenlerimize Rabbimden muvaffakiyet niyaz ediyorum. Sıradan bir memurluktan öte vatan görevi yürüten öğretmenlerimize emekleri ve fedakarlıkları için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

Köy yaşam merkezlerimizin ülkemize, milletimize köylerde bu hizmetten faydalanacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

"Hazırlıklara şimdiden başladık"

Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüyle beraber Milli Eğitim Bakanlığımızında 100'üncü yaşına erişeceğiz. Tarihimizin dönüm noktalarını teşkil eden bu önemli yıl dönümleriyle ilgili hazırlıklara şimdiden başladık.

2023'ü her bakımdan ülkemiz milletimiz ve kurumlarımız için yeni bir mukaddimesine dönüştürmek istiyoruz. Kısa süre önce kamuoyuna açıkladığımız Türkiye Yüzyılı vizyonumuz bunun adeta çatısını kurmaktadır. Şimdi sıra Meclis'teki ve kabinedeki arkadaşlarımızın yer alacağı kapsamlı bir çalışmayla 81 vilayetimizle birlikte Türkiye Yüzyılını adım adım inşa edeceğiz.

Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı 85 milyonun tamamıdır. Bu program kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla ülkemizin tamamının milletimizin tüm fertlerinin eseri olacaktır. Dün Avrupa'nın hasta adamı olarak görülen bir milleti nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen milli mücadeleyi nasıl zafere taşıdıysak önümüze çıkartılan engelleri nasıl birlik ve beraberlik içinde aştıysak, darbelerden terör saldırılarına her türlü badirenin üstünden nasıl alnımızın akıyla geldiysek Türkiye'yi son 20 yılda nasıl bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdiysek İnşallah bugünde insanlığın tarihinde yeni bir dönemin muştusu olacak Türkiye Yüzyılını beraberce hayata geçireceğiz.

Bütçede en büyük pay eğitime

Hazırladığımız bütçelerde her zaman en büyük payı eğitim ve öğretime ayırdık. Eğitime yer açmadıktan sonra o ülkede gençleri yetiştiremezsiniz. Eğitim bütçemizi yıllık 7,5 milyardan aldık geçtiğimiz sene 304 milyar liraya çıkardık. Bunların hepsi icraatla oldu. 2023'te 651 milyar lira eğitime bütçe ayırdık.

Toplam 750 bin yeni atamayla öğretmen sayımızı 1 milyonun üzerine çıkararak OECD ortalamasını yakaladık. Ders kitaplarından yardımcı kaynaklara eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. Evlatlarımızın yeteneklerini keşfetmeyi amaçlayan özgürlükçü bir rol izledik. Tüm kademelerde engelleri kaldırdık. Okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarımızla 5 yaş okullaşma oranı yüzde 97'ye çıktı. Bizden önce yüzde 39 olan ortaöğretim kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı.

Vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme süreçlerine katkı sunuyoruz. Kadınlarımızın meslek eğitim kurslarına ilgisinden son derece memnunuz.

Ağrı'da 7 vatandaşımız hayatını kaybetti

Ağrı'da meydana gelen kazada 7 vatandaşımız hayatını kaybetti.