Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni parti' yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının yeni parti sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, " Bunlar bir dava anlayışının dışında olanlardır. Onun için bu noktada çok da fazla bunları dert edinmiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni parti' yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldıktan sonra Milli Savunma Üniversitesi Müşterek Harp Enstitüsü ve Harp Enstitüleri Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katılmak üzere Maslak'a geçti. Erdoğan basın mensuplarının sorularını da yanıtsız bırakmayarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, yeni partiye ilişkin iddiaların sorulması üzerine "Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı hep yoldaş olarak gördük ama maalesef yoldaş olmaktan çıkıp çok daha farklı istikamete gidenler oldu. Bunlar bir dava anlayışının dışında olanlardır. Onun için bu noktada çok da fazla bunları dert edinmiyoruz. Bu yolda beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim yoldaşımızdır, dava arkadaşımızdır. Olmayanlar da kendi yollarına gider, biz de yolumuza devam ederiz." diye konuştu. 

Erdoğan, "Şu anda benim partimin içerisindeki muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın içinde böyle bir şey söz konusu değil ama partimle şu anda hiçbir ilişkisi olmayanların bu tür bir çalışması varsa bu da ayrı bir konu." dedi.