Petrol müjdesi geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıklayacak! Son yılların en büyük keşiflerinden biri olacak!

Yeni petrol müjdesi geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyuracak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir müjde daha verecek, o da petrolle ilgili olacak. Konya mitinginde inşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mız yine son yılların en büyük keşiflerinden birisinin müjdesini verecek" dedi.

Petrol müjdesi geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıklayacak! Son yılların en büyük keşiflerinden biri olacak!

Bilecik’te konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni bir müjdenin daha açıklanacağını duyurdu.

SON YILLARIN EN BÜYÜK KEŞFİNİN MÜJDESİ AÇIKLANACAK!

"Karadeniz'de ve karada ilave keşifler yapacağımıza inanıyoruz"

Fatih Dönmez, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir müjde daha verecek, o da petrolle ilgili olacak. Konya mitinginde inşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mız yine son yılların en büyük keşiflerinden birisinin müjdesini verecek." ifadesini kullandı.

KARIŞ KARIŞ PETROL VE DOĞAL GAZ ARANIYOR

Daha önce terör nedeniyle girilemeyen alanlarda artık karış karış petrol ve doğal gaz aradıklarını aktaran Dönmez, şunları dile getirdi:

"Evet, Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülke. Kullandığımız enerjinin neredeyse yüzde 70'ini ithal ediyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl başta petrol ve doğal gaz olmak üzere yaklaşık 95 milyar dolar bir fatura ödedik yurt dışına. Bunu azaltmanın yolu da aramaktan geçiyor. Biliyorsunuz bulanlar ancak arayanlar ama her arayan da bulamıyor, nasip işi. Şimdi ekibimiz bu işe odaklandı. Gece gündüz demeden sahada karış karış hem karada hem de denizde aramalarını yoğunlaştırdı. Biz önümüzdeki aylarda ve yıllarda da inşallah hem Karadeniz'de hem de karada ilave keşifler yapacağımıza inanıyoruz."

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK KEŞFİ HAYATA GEÇİRDİK

Enerjiden ulaştırmaya, eğitimden sağlığa, sanayiden tarıma kadar altyapı eksikliğinin büyük oranda tamamladığını vurgulaya Bakan Dönmez, "Şimdi artık Türkiye Yüzyılı'na bu altyapı eksikliklerini tamamlamış bir şekilde giriyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz, birlikte imar edeceğiz. Bir hedefimiz vardı; dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmek. Bu hedefimize ulaşmak için 2023, 14 Mayıs seçimleri bir dönüm noktası olacak." diye konuştu.

Bakan Dönmez, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için özellikle son yıllarda yoğun bir arama- araştırma faaliyetine giriştiklerini dile getirdi.

2020 yılında Karadeniz'de dünyadaki en büyük keşif olarak tarihe geçecek bir doğal gaz rezervi keşfini gerçekleştirdiklerini anımsatan Dönmez, şöyle devam etti:

"2,5 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen dünyada hiçbir ülkenin başaramadığı bir projeyi çok kısa bir süre içinde hayata geçirdik. Ramazan ayının son günü, arife günü de bildiğiniz gibi o doğal gazı karada yaktık. Mayıs ayı itibarıyla da inşallah milletimizin hizmetinde olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız törenden önce benimle de görüştüğünde 'Şimdi bu keşif elbette büyük keşif ama milletimize bunun yansıması lazım' dedi. Biz de dedik 'Efendim şöyle bir hazırlığımız var. Müsaade ederseniz konutlarda kullanılan, mutfakta kullanılan gazı bir yıl süreyle bedava verebiliriz, hediye edebiliriz insanımıza.' O da dedi ki 'Bu yetmez. Hemen de yansıması lazım. Yarın değil hemen şimdi. Bir ayda bütün tüketimlerimizi vatandaşlarımıza hediye edelim, bedavaya verelim' dedi. Onun üzerine de biliyorsunuz kararlarımızı aldık. Dün Resmi Gazete'de çıktı. Bu ay gelecek faturalarınızda evet tüketim değerini, tüketim bedelini göreceksiniz ama son satırda ödenecek bedeli 'sıfır' olarak göreceksiniz. Bunun vatandaşımıza hizmetimizin bir göstergesi olarak algılanmasını arzu ediyoruz."