Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'i Esenboğa Havalimanı'ndaki Şeref Salonu'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı, Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu'nda kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Büyükelçisi Jeffry Flake de yer aldı. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

BLINKEN, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Blinken'ın beraberindeki heyette ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de yer aldı.

Ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektiren Blinken, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakan Blinken, deftere şu ifadeleri yazdı:

"Türk ulusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Elim bir afetin yaşandığı bu dönemde stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Türkiye'ye destek olurken, bugün burada Amerikan halkını temsil ediyor olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı addediyorum. Cumhuriyetin doğuşundan bu yana halklarımız arasında var olan bağ, bilhassa son derece büyük bir kederin yaşandığı bu günlerde derin, sağlam ve güçlü olmayı sürdürmektedir."