Erdoğan peş peşe müjdeleri paylaştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından tüm Türkiye'yi ilgilendiren elektrik ve doğal gaz paylaşımlarında bulundu. Erdoğan, çiftçilere ve afetlerde zarar gören vatandaşlar için yapılacak yardımları da açıkladı.

Erdoğan peş peşe müjdeleri paylaştı!

Sosyal medya hesabından müjdeleri duyuran Erdoğan, "Son 3 senede, yıllık ortalama 2,1 milyon haneye sağladığımız elektrik desteği programının kapsamını genişletiyoruz.

50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz" dedi.

Doğal gaz için de müjdesini sosyal medyadan duyuran Erdoğan, "Kömür yardımı alan hanelerden isteyenlerin bunu doğal gaz olarak da kullanabilmelerini sağlayacak düzenlenme tamamlandı. Doğal gaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak.

Tüm bu hususların milletimize hayırlı olmasını diliyorum." paylaşımında bulundu.

Çiftçilere de müjdeyi verdi

Resmi sayfasından müjdelerini peş peşe sıralayan Erdoğan, çiftçilere yapılacak yardımı da açıkladı.

"Afetlerle oluşan tarım ürünleri zararlarının karşılanması konusundaki eksikleri tamamlamak için 200 milyon liralık bir kaynak daha ayırıyoruz"

"Pancar üreticilerimize verilecek avans, kota tamamlama primi ve posa bedellerinde %100’e varan artış yaptık. Pancar alım fiyatını kilogramda 80 kuruşa çıkardık.

Çiftçilerimizin 2022 hasat dönemindeki üretimini desteklemek için imkânlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz."

Afetlerde zarar gören vatandaşlar unutulmadı

"2021 yılında yaşanan yangın ve sel afetlerinde zarar gören vatandaşlarımıza 2 bin 90 iş yeri, 2 bin 338 araç ve muhtelif ev eşyası yardımı kapsamında toplam 354 milyon lira ödeme yaptık.

Tarım ürünleri zarar gören vatandaşlarımıza da 133 milyon lira ödeme gerçekleştirdik."