Herkes merak ediyordu! Ödenecek tutar belli oldu! Elektrik, doğalgaz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında açıklamasının ardından elektrik ve doğalgaz yardımları için ödenecek tutar belli oldu

Herkes merak ediyordu! Ödenecek tutar belli oldu! Elektrik, doğalgaz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında yaptığı konuşmada işveren ve çalışanları ilgilendiren elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili kararları açıkladı. Dar gelirli vatandaşlar elektrik ve ısınma yardımlarına ilişkin detaylarını merak etti.

Uzmanlar işveren sağlanacak destekle 1000 TL üzerinden işverenin hem gelir vergisi yükü hem de sigorta primi yükünün azaltılması hedefleniyor. Yeni pakete göre; 23 Nisan’a kadar işverenlerin çalışanlarına elektrik, doğal gaz, su faturalarına destek amaçlı verdiği 1000 TL tutar hem gelir vergisinden istisna hem de sigorta priminden istisna olacak.

İşveren nasıl etkilenecek?

İşveren için olumlu yanlarının yanında paketin kötüye kullanılmaması da gerekiyor. Bir kişi aldığı maaşın bin lirasını bu yardım kapsamında göstermemeli. Bu konuda da devletin denetim mekanizmasının güçlü olması önem taşıyor.