Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye'ye daha fazla sermaye girişi olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulunarak gündemi değerlendirdi. Açıklamasında 15 Temmuz'a değinen Yılmaz, "Hain yapılardan temizlenmiş ordumuz bu dönemden sonra çok başarı operasyonlar düzenledi." dedi. Cevdet Yılmaz, Başkan Erdoğan'ın yapacağı Körfez turuna ilişkin, "Önemli miktarlarda Türkiye'ye daha fazla sermaye girişi olacak. Ülkemizin ekonomisi büyüyecek."  dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye'ye daha fazla sermaye girişi olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz AHaber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Cevdet Yılmaz, yeni OVP'yi Eylül'de açıklayacaklarını belirtti. Yılmaz, Başkan Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin etkili olduğunu ve bunun yansımaları olacağını kaydetti.

Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"15 Temmuz çok önemli bir kırılma noktasıdır. Darbeler tarihi 27 Mayıs'a kadar geri götürülebilir. Diğerlerinden daha çok ön plana çıkan tarafı dış bağlantılı ve uzun vadeli bir proje olarak görülüyor. Devletin bütün organlarına sızmış olan bu yapıyla mücadele kolay olmadı. Milletten topladıkları vergiyle alınmış silahları millete çeviren bu hainler büyük bir ihanet işledi.

"ORDUMUZ ÇOK BAŞARILI OPERASYONLAR DÜZENLEDİ"

Bu karanlığı milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, sokağa çıkarak demokrasiye ve vatana sahip çıktı. Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde terör devleti oluşturmaya çalışanlara 15 Temmuz ile beraber çok büyük bir cevap verildi. Hain yapılardan temizlenmiş ordumuz bu dönemden sonra çok başarılı operasyonlar düzenledi.

"MÜCADELE HER ZAMAN DEVAM EDECEK"

Türkiye yeni bir döneme girdi. Çanakkale ruhu gibi Yenikapı'da da yeni bir ruh oluştu. O gece canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kendi kararını kendi veren, kendi göbeğini kendi kesen 'bağımsız' bir Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz. FETÖ ile mücadelemiz başarılı bir şekilde bugünlere kadar geldi, ancak bittiğini hiçbir zaman söyleyemeyiz. Bu mücadele her zaman devam edecek.

"BU ÜLKELERLE İYİ İLİŞKİLER KURUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turuna değinen Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız yarın bu ziyaretlerine başlayarak, S.Arabistan-Katar-BAE'ninardından KKTC'ye geçecek. Körfez ülkeleri son yıllarda güçlü olan finansal yapılarını daha da güçlendirdiler. Bu ülkeler bizim komşularımız, dolayısıyla bu ülkelerle iyi ilişkiler kuruyoruz." dedi.

"ÜLKEMİZİN EKONOMİSİ BÜYÜYECEK"

Bu ziyaretlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş birliklerini güçlendireceğine inanıyorum. Türkiye'ye yatırım anlamında önemli kazanımlar getirecektir. Birçok alanda iş birliği imkanımız var, Türkiye'ye dönük çok güzel bir yaklaşım ve siyasi idareler gördük. Teknik ekipler daha sonra Türkiye'ye gelerek muhattaplarla görüşmeler yaptılar. Bunun meyvelerini ileriki dönemlerde toplayacağız. Önemli miktarlarda Türkiye'ye daha fazla sermaye girişi olacak. Ülkemizin ekonomisi büyüyecek.