Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Kızılay'ın çadır satmasına üzüldük! Gerekli yaptırımlar uygulanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tv100 yayınında Kızılay ile ilgili "Kızılay'ın çadırları, çadır üretim tesisleri var. Biz çadır stoklarının tamamını kullandık, dışarıdan da çok ciddi destek aldık. Sonra parayla çadır satmayı öğrendik, buna ben önceden de ifade ettim. Buna bizde üzüldük, böyle bir şey olmasaydı iyi olurdu. Kızılay’ın yapması gereken bir işi yapmadığında yaptırımlar uygulanır ve uygulanmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tv100 canlı yayınında Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın sorularını yanıtladı. Oktay, Kızılay ile ilgili "Kızılay'ın çadırları, çadır üretim tesisleri var. Biz çadır stoklarının tamamını kullandık, dışarıdan da çok ciddi destek aldık. Sonra parayla çadır satmayı öğrendik, buna ben önceden de ifade ettim. Buna bizde üzüldük, böyle bir şey olmasaydı iyi olurdu. Kızılay genel kurulu olan ve yönetimi genel kurulla belirlenen bir kuruluştur." dedi.

"ŞAHISLARI KURUMLARDAN AYIRMAK GEREKLİDİR"
Oktay sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şahısları kurumlardan ayırmak gereklidir. Oluşturulan algıyla kurumu dövmemek lazım. Burada yapacağımız 2 şeydir; kişinin kendi inisiyatifi ile istifasıdır, olağanüstü genel kurula davet edilmesi ve yönetimin belirlenmesidir. Erdoğan çıkıp hemen değiştiriyor olsa 'tek adam' diyorsunuz. Değiştirmiyor 'genel kurulu çalıştırsın' denildiğinde 'niye yapmıyorsunuz?' deniliyor. Genel kurul üyeleri bunu çok rahatlıkla değiştirebilir veya başkan istifa edebilir." 

"GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR"
Atilla'nın "Ben Gazeteciyim benim bir yaptırımım yok ama güç sahipleri bir yaptırım yapabilir" sorusuna Oktay "Gerekli yaptırımlar yapılıyor, Kızılay’ın yapması gereken bir işi yapmadığında o yaptırımlar uygulanır ve uygulanmıştır." yanıtını verdi.