Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ekonomi mesajı! "Ülkemize önemli sermaye girişi olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turuyla ilgili dikkat çeken mesajlar veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Geniş kapsamlı görüşmeler olacak. Önemli miktarlarda bir sermaye girişi olacağını ifade edebilirim." dedi. Son dönemdeki vergi artışlarıyla ilgili de konuşan Yılmaz, yıl sonuna kadar yeni vergi artışı olmayacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ekonomi mesajı! "Ülkemize  önemli sermaye girişi olacak"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu ve ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Erdoğan'ın ziyaretiyle ülkemize önemli sermaye girişi olacağını söyledi.

"ÜLKEMİZE ÖNEMLİ SERMAYE GİRİŞİ OLACAK"

"Geniş kapsamlı görüşmeler olacak. Önemli miktarlarda bir sermaye girişi olacağını ifade edebilirim. Türkiye'nin de kalkınmasına, gelişmesine katkıda bulunacak çok önemli yatırımları bu sürecin sonunda bekliyoruz." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine ziyaretinin ekonomik açıdan önemine dikkat çekti.

"AB'NİN MENFAATİ BİZLE YAKIN ÇALIŞMAK"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik talebine değindi. "Avrupa Birliği'nin menfaati, Türkiye ile yakın çalışmaktadır. Gümrük Birliği'nin modernizasyonu, diğeri de vize muafiyeti. Bu konuları önümüzdeki dönemde inşallah Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu siyasi atmosferde biz de daha yoğun bir çalışma sergileyeceğiz" dedi.

"YIL SONUNA DEK YENİ VERGİ ARTIŞI YOK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı televizyon programında konuştu. Yılmaz'ın gündeminde son dönemdeki vergi artışları vardı. "Doğalgazda bazı spekülatif şeyler de yazdılar, yüzde 200 artmış gibi. Hiçbir alakası yok. Maktu verginin kendi içindeki artışı, sanki fiyat artışıymış gibi topluma yansıtmaya çalışanlar var. Deprem gerçekliğimiz varsa, burada bazı gelir kalemlerinin de artmasını bir denge unsuru olarak görmemiz lazım. Ben yıl sonuna kadar yeni bir çalışma olacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONLA MÜCADELE SÜRÜYOR"

Yılmaz, "Para politikamızda güncelleme oldu. Kademeli olarak sıkılaşma süreci devam edecek" dedi. Gıda ve kira fiyatları hakkında konuştu. "Sadece talep yönlü değil arz yönlü politikalarla birlikte, büyüme perspektifimizle de entegre bir yaklaşım içinde enflasyonla mücadele ediyoruz. Stokçuluk yapmaya çalışan, fahiş fiyatlarla vatandaşımızın karşısına çıkanlara karşı, Ticaret Bakanlığımız başta olmak üzere kurumlarımız tedbirler alıyorlar. Gerekirse daha sıkı tedbirlerle bunun üzerine gitmeye devam edecekler" vurgusu yaptı.