Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine Toplantısı 3,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 16.30'da başladı.

Bugünkü Kabine Toplantısı'nda başörtüsüne anayasal güvenceye ilişkin çalışmanın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından sunulacağı bildirdi.

Toplantının ardından, Erdoğan'ın açıklama yapması beklenirken; toplantı 3,5 saat sürdü.

Ne olmuştu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yasal düzenlemeye şu anda ihtiyaç yok ki. Eğer samimiysen, dürüstsen gel anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım" ifadelerini kullanmıştı.

Meclis, 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başladı. Kabine Toplantısı'nda, yasama döneminde Meclis’e gelecek yeni düzenlemeler de görüşüldü.

Toplantıda yüksek enflasyona karşı alınan yeni önlemler, Mir Kart alternatiflerinin ele alındığı İstanbul’daki ekonomi toplantısının detayları, sosyal konut kampanyasındaki son durum da masaya yatırıldı. 

Dar gelirliye yönelik aile destek paketi için ilgili bakanlıkların çalışmaları da ele alındı. Sözleşmeli ve taşeron işçilerin durumu da toplantıda konuşulan bir diğer konu olurken, EYT’de son durum açıklandı.