Sosyal konuta başvuranlar dikkat! Düğmeye basıldı, kritik tarih verildi

Milyonlarca vatandaştan büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yaşanan son dakika gelişmesi ile temel atma töreni erkene çekildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile belirlenen tarihe göre 25 Ekim’de yapılacak törenle 17 ilde eş zamanlı temel atılacak. İşte detaylar...

Sosyal konuta başvuranlar dikkat! Düğmeye basıldı, kritik tarih verildi

Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak nitelendirilen 250 bin konut, 100 bin konut altyapılı arsa ve 10 bin işyerini içeren başvurular sosyal konut projesinde başvuru süreci devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim’de yapılacak törenle 17 ilde eş zamanlı temel atılacağını ve 5 bin konutun yapımına başlayacaklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile alınan karara göre; ilk temellerin atılacağı 17 il; Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olacak.

Bakan Murat Kurum, 14 Eylül’de başlayan başvuru sürecinde 5 milyon rakamına yaklaşıldığını açıklamıştı. Kurum, “5 milyona yakın başvurunun 1 milyon 714 bini gençlerimizden geldi. Bu önemli bir rakam” ifadelerini kullanmıştı.

31 Ekim’de kadar devam edecek başvurular Ziraat Bankası, Halkbank ve e-Devlet üzerinden alınıyor.

İlçe bazında Ankara’da temeli atılacak Gölbaşı (Gerder), Sincan (Saraycık) en çok konutun bulunduğu projeler olacak. Konya’da Güneysınır ve Kadınhanı, Zonguldak’ta Çaydeğirmeni ve Gökçebey, Kırşehir’de Çiçekdağı ve Mucur, Aydın’da Kuyucak, Afyonkarahisar’da Sinanpaşa, Manisa’da Ahmetli gibi projeler yine temelleri atılacaklar projeler arasında yer alıyor.

Temeli atılacak projelerin mimari tasarımlarında ise az kat ve yatay mimari dikkat çekiyor. Mahalle kültürünü yansıtan projelerde sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeli, yenilenebilir enerji sistemleri kullanılıyor.