"Dağların Oğlu" olarak tanınıyor... Erzurumlu adamın doğada dostluk kurduğu vahşi hayvanı görenler ürküyor

Dağların oğlu olarak tanınan profesyonel dağcı ve vahşi hayvanın dostluğu gören herkesi önce şaşırtıyor daha sonra ise ürkütüyor. Erzurum'un İspir ilçesinde yaşayan ve profesyonel olarak dağcılık yapan vatandaşın yakın dostu ile arasındaki özel bağ herkesi hayrete düşürüyor.

"Dağların Oğlu" olarak tanınıyor... Erzurumlu adamın doğada dostluk kurduğu vahşi hayvanı görenler ürküyor

Erzurum'un İspir ilçesinde yaşayan ve "Dağların Oğlu" olarak tanınan profesyonel dağcı ile vahi hayvanın sıkı dostluğu gören herkesi şaşırtıyor. Aralarında özel bir bağ oluşan profesyonel dağcı ve tilkinin dostluğu uzun zaman önceye dayanıyor.

 Doğal yaşamı ve yaban hayvanlarla olan yakın ilgisiyle dikkat çeken Bülent Erkan'ın uzun zamandır dostluk kurduğu tilki ile çektiği videolar izleyenlerin yüreğini ısıtıyor.

ZAMANLA YAKIN DOST OLDULAR

Tilkinin ilk geldiği günlerde zayıf düştüğünü ve kendisini beslemeye başladığını anlatan Bülent Erkan, “Tilkiyi zayıf görünce onu beslemeye çalıştım. Tilkiye tavuk aldım. Bayağı beslendi ve zamanla bana alıştı. Tilkiyi evcilleştirmek tam anlamıyla doğru değil. Kendimden de uzak tutmaya çalıştım. Gündüzleri değil artık geceleri gelmeye alıştırdım. Gündüz gelince tavuk çalıyor, bu da iyi olmuyor. Tilki ile başlayan dostluğumuz devam ediyor” diye konuştu.

 

"Dağların Oğlu" olarak tanınıyor... Erzurumlu adamın doğada dostluk kurduğu vahşi hayvanı görenler ürküyor - Resim : 1