Gazeteci Murat Ağırel tutuklandı

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle alınan gözaltı kararı sonrası, mahkemede, sorgusunun ardından tutuklandı.

Gazeteci Murat Ağırel tutuklandı

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle alınan gözaltı kararı sonrası, mahkemede, sorgusunun ardından tutuklandı.

Murat Ağırel, tutuklama kararının ardından yaptığı ilk açıklamasında, "Burada tutuklanan kesinlikle ben değilim. Bağımsız Türk yargısıdır. Bir Murat tutuklanır bin tane Murat gelir. Sakın ha sakın parasızlıktan intihar eden halkın hakkını savunmaktan vazgeçmeyin. Mücadeleden vazgeçmeyin. Sakın ha sakın korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti Pelikan’dan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın. Daha çok çalışın, daha çok anlatın" ifadelerini kullandı.

Ağırel, hakkındaki tutuklama kararını emniyete giderken çektiği bir video ile duyurmuştu. Ağırel videoda şu ifadeleri kullanmıştı: 

Bugün Ankara’da kitap fuarındaydım. Dönüş yolundayken üzücü bir olay öğrendim. Savcılık yeniden tutuklama kararı vermiş. Polisler sağolsunlar tutuklama kararını gece 04.30’da yapmayı uygun görmüş. Ancak beni evde bulamadıkları için doğal olarak eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar. Eski annem de oğlunu ve beni aradı. Eski kayınbiraderimi “Vatan’a gelip tutanak imzalamanız gerekiyor” diye aramışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar. 3-4 defa beni aradılar “Ne zaman geleceksin” diye. Memura çağırsanız gelirim dedim, niye baskın yapıyorsunuz dedim. Muhtemelen tutuklayacaklar beni.

Ağırel, videosunu “Korkmuyorum, susmayacağım, geliyorum” diyerek sonlandırmıştı.

Gazeteciler neden tutuklandı?

Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubu olduğu belirtilen bir albayın hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç evlerine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Terkoğlu’nun tutuklanmasının ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Pehlivan hakkında da tutuklama kararı verilmişti.

Pehlivan ile aynı gün içinde savcılık tarafından ifadeye çağrılan gazeteci ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme Ağırel’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.