Kritik seviye! Dolar 8'e dayandı

Dolar ve altında hareket arttı. Yaptırım açıklamalarının yanında, teşvik paketleri ve koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeler gündemin odağındaki yerini koruyor.

Kritik seviye! Dolar 8'e dayandı

Yaptırım haberleriyle dalgalanan dolarda kritik seviye geldi. An itibarıyla 8.00 TL'den işlem görüyor. ABD’li yetkililer ABD’nin kısa süre içinde Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 füzeleri nedeniyle yaptırım uygulayacağını bildirmişti. Her an açıklanabileceği belirtilen yaptırımlar piyasaları fiyatlıyor.

Diğer taraftan Türkiye’nin Akdeniz’de doğalgaz aramasından dolayı yaptırım uygulanmasını ele alan Avrupa Birliği liderleri, dün akşam çalışma yemeğinde Türkiye’ye, sondajdan sorumlu kişi veye kurumlara uygulanacak şekilde yaptırım başlatılması için hazırlık yapılması üzerinde mutabık kaldı. Ancak liderler yaptırımları daha önce belirttikleri gibi bu ay değil, martta başlamasında uzlaşmış görünüyor.

'Vatandaş altına yönelmeye başladı'

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, dolar kuru ve altın fiyatları ile ilgili yeni tahminlerde bulundu. Geçer, 'Türkiye'de iyi ihtimal kademeli bir yükseliş olursa önümüzdeki günlerde dolar 8.80 seviyesine gidebilir daha sonrasında 9 liranın kırıldığını hatta dolarda 10 liranın zorlanmaya başladığını göreceğiz' dedi.

"Ülkeler teşvik paketlerini açıklamaya başladı" diyen Geçer, "Sıkıntılı bir süreç hakim. Aşı koronavirüsün önüne geçemiyor. Bu nedenle koronavirüsün yayılma hızından dolayı risk iştahı düştü. Yatırımcılar piyasalardan kaçmaya başladı. Altına yönelmeye başladı" ifadelerini kullandı.