Dar gelirli ailelere müjde! Kasım ayında hesaplara yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri hakkında Bakan Derya Yanık açıklamalarda bulundu. Yapılan desteklerin çocuk sahibi ailelere sağlanacağı belirtilirken gözler Bakan Derya Yanık’ın açıklamalarına çevrildi.

Dar gelirli ailelere müjde! Kasım ayında hesaplara yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığınca yapılan destek için Bakan Derya Yanık açıklamalarda bulundu.Ailedeki çocuk sayısına göre karşılıksız ödeme yapıldığı belirtildi ve Aile Destek Programı kapsamında çocuk desteği sağlandığı aktarılırken ödemelerin kasım ayında hesaplara yatacağı bildirildi.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Derya Yanık şu ifadeleri kullandı: “Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nın mevcut bütçesine 25 milyar TL ilave yaparak 40 milyar TL’ye çıkardık. Bununla birlikte programımızın kapsamını genişlettik. Böylece destek programımız süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklar için ilave destek sağlayacağız”

650 TL ödeme yapılacak 

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarında Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini duyurdu. Bunlara ek olarak Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı: “Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programımız çerçevesinde hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız”