Davutoğlu'nun 'imza yetkisi' açıklamasına AK Parti'den ilk tepki: "Sivil darbe hazırlığının itirafıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak" açıklamasına sert tepki gösterdi. Dağ, "Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir "Sivil darbe hazırlığının” itirafıdır." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun 'imza yetkisi' açıklamasına AK Parti'den ilk tepki: "Sivil darbe hazırlığının itirafıdır"

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı televizyon programında cumhurbaşkanlığıyla ilgili Altılı Masa liderleri için sarf ettiği "Genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak" ifadelerine AK Parti'den sert tepki geldi.

"Sivil darbe hazırlığının itirafıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Altılı Masa liderlerinin demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ettiğini öne sürdü.

"%50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1’in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor" diyen Dağ, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir "Sivil darbe hazırlığının” itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir."