DDM'den bazı Yunan kaynaklı sitelerde yer alan "F-16 satışı şartlara bağlandı" iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı DDM tarafından “F-16 satışı şartlara bağlandı” iddiasına yalanlama geldi. Yapılan paylaşımda bazı Yunan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiği gibi F-16’nın tedariki ve modernizasyon konusunun bir şarta bağlı olmadığı ifade edildi.

DDM'den bazı Yunan kaynaklı sitelerde yer alan "F-16 satışı şartlara bağlandı" iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Türkiye'ye F-16 satışı şartlara bağlandı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Merkezden yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 40 yeni F-16 Blok-70'in tedariki ve mevcut 79 F-16'nın ise modernize edilmesine ilişkin ABD Kongresindeki onay sürecinin 26 Ocak'ta başladığı anımsatıldı.

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye'ye F-16 satışı şartlara bağlandı.' iddiası doğru değildir." ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Onay süreci, ilgili uçaklara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatların taleplerini de içermektedir. Teklif ve kabul mektupları ulaştıktan sonra takvim üzerinde çalışmalara başlanacaktır. Bazı Yunan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiği gibi, F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir."