Değişimcilerin listesinde Kılıçdaroğlu kaç oy alıyor? Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Ece Üner ile Ana Haber'de CHP Kurultay'ı ile ilgili verdiği kulis bilgisinde "Değişimcilerin hazırladığı tabloya göre İstanbul'a sıfır oy vermiş olmalarına rağmen değişimcilerin listesinde Kılıçdaroğlu, 750'nin üzerinde oy alıyor. Bu Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazandığını gösteriyor. Kılıçdaroğlu'na İstanbul'da 70 oyun çıkacağı kesinleşti. Değişimcilerin elinde 450 imza var. Almaya çalıştıkları oyun sayısı 600. Bu da seçimi kazanamayacaklarını gösteriyor" dedi.

38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım'da yapılacak. Ankara'daki son kulis bilgilerini tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Ece Üner ile Ana Haber programında anlattı.

"ÖZGÜR ÖZEL'E 190 İMZA VERİLDİĞİN YOK"
Yarkadaş, İstanbul'daki durumla ilgili "Bir haftadır İstanbul'da kurultay delegelerinin neredeyse tamamının Özgür Özel'e imza verdiği iddia ediliyordu. Ben bunun doğru olmadığını, delegelerin ilçe başkanlarının isteği üzerine boş kağıda imza atarak dilekçe verdiklerini, bu dilekçelerinde ilçe başkanları tarafından birlik beraberlik görüntüsü olsun diye "tüm imzalarımız İstanbul İl Başkanı'mızda olsun, bizi Ankara'da temsil etsin" denilerek alındığını söyledim. Madem 190 imza var açıklayın dedim, açıklayamadılar. Özgür Özel'e 190 imza verildiği yok." ifadelerine yer verdi

"DEĞİŞİMCİLERİN LİSTESİNDE KEMAL KILIÇDAROĞLU, 750'NİN ÜZERİNDE OY ALIYOR"
Sözlerini sürdüren Yarkadaş "Erdoğan Aktaş'ın programında bir belge göstermiştim. Değişimcilerin hazırladığı tabloda İstanbul'a sıfır oy yazılmıştı. Bunun doğru olmadığını söyledik. Değişimcilerin hazırladığı tabloya göre İstanbul'a sıfır oy vermiş olmalarına rağmen değişimcilerin listesinde Kemal Kılıçdaroğlu, 750'nin üzerinde oy alıyor. Bu Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazandığını gösteriyor. Kılıçdaroğlu'na İstanbul'da 70 oyun çıkacağı kesinleşti. Değişimcilerin elinde 450 imza var. Almaya çalıştıkları oyun sayısı 600. Bu da seçimi kazanamayacaklarını gösteriyor. Artık değişimcilerde 600'ün üzerinde oy alamayacaklarını kabul ettiler." dedi.