DEM Partili Sırrı Sakık Barış Yarkadaş’a konuştu: CHP, 'gelin bize destek verin ama bizimle de hiçbir şekilde görünmeyin' diyor

Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti arasındaki 'kent uzlaşısı' ile ilgili tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, DEM Partili çevrelerin kent uzlaşısı girişiminden memnun olmadığını, masadan kalkmanın Meral Akşener'e benzer bir duruma yol açabileceğini ifade etti. Yarkadaş, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın "CHP, gelin bize destek verin ama bizimle de hiçbir şekilde görünmeyin" dediğini aktardı.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Haber7 yazarı Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti arasındaki 'kent uzlaşısı' programda masaya yatırıldı

Yarkadaş yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“DEM PARTİLİLERİ BEN OLDUKÇA MUTSUZ VE MEMNUNİYETSİZ GÖRDÜM”
Bu tablonun ne anlama geldiğini DEM’liler de bilmiyorlar Cumhuriyet Halk Partililer de bilmiyorlar. Çünkü kafalar acayip karışmış durumda. Bugün yayına gelmeden önce çok sayıda DEM Partiliyle ve DEM Parti çevresinde siyaset yapan etkili isimlerle konuştum. Hiçbiri kent uzlaşısı adı altında yapılan ittifaktan ya da kent uzlaşısı girişiminden memnun değil. DEM Partilileri ben oldukça mutsuz ve memnuniyetsiz gördüm. “Bu saatten sonra masadan kalkarsak Meral Akşener gibi oluruz” dedi.

"DEM PARTİLİLER “MASAYA YANLIŞ OTURULDU. ANCAK ŞİMDİ MASADAN KALKILIRSA MERAL AKŞENER’DEN BİR FARKIMIZ KALMAZ” DEDİ"
Konuştuğum DEM Partililer bu konuda çok sitemkarlar. Diyorlar ki “CHP’de çok başlılık var. Genel Merkezler görüşüyor fakat bu kararlar yerellerde uygulanmıyor.” Dediler. “Masaya yanlış oturuldu. Siyasi uzlaşı yapılacak bir zemin de kalmadı. Ancak şimdi masadan kalkılırsa Meral Akşener’den bir farkımız kalmaz. Bu seçimin sorumluluğu bizim üstümüze yüklenir. DEM Parti bu sorumluluğu almaz.” Dediler. “CHP ve DEM’den kaynaklanan sorunlar da var” dediler. Her iki, tarafta aslında bu kent uzlaşısı işinden memnun kalmamış.

“CHP, BİZE GELİN BİZE DESTEK VERİN AMA BİZİMLE DE HİÇBİR ŞEKİLDE GÖRÜNMEYİN DİYOR”
Sırrı Sakık’a “Kent uzlaşısı var mı yok mu?” Diye sordum. Sırrı Sakık’da “Ben İzmir’deyim, sahadayım. Doğrusu burada kent uzlaşısı çok fazla yok.” dedi. “CHP’ye niye bu kadar kızgın ve öfkelisiniz?” dedim. “CHP sürekli bizden şunu bekliyor. “Gelin bize destek verin ama bizimle de hiçbir şekilde görünmeyin” diyor. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil.” Dedi.