Deprem bölgesinde en çok neye ihtiyaç var? İhtiyaç listesini Ece Üner tek tek saydı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin yaralarını sarmak için 85 milyon tek yürek oldu. tv100 özel deprem yayınında Ece Üner, depremzedeler için gerekli ihtiyaç listesini saydı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 45 saniye süren deprem; Trabzon, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Samsun ve Hatay’da da hissedildi. 10 ili etkileyen depremlerde binlerce ölü ve yaralı var. Kurtarma çalışmaları hala sürerken depremde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor.

"BU SORUYA ODAKLANMAMIZ LAZIM"
tv100 özel deprem yayınında Ece Üner bölgeye yapılacak yardımlara değindi. Üner "Sağ kurtarıldıktan son hayatta kalmaya çalışanlar var. Biz sizin için ne yapabiliriz? Artık bu dakikadan sonra bu bilinçle hareket etmeliyiz. ‘Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için’ bu boş bir laf değil. Yemek, su, ilaç, ısınma en temel ihtiyaçlar… Verdiğimiz bu sınavın en zor kısmı bu temel ihtiyaçları doğru zamanda doğru yere götürmek… Bu soruya odaklanmamız lazım." ifadelerini kullandı. 

AFAD'ın öncelikli ihtiyaç listesi
- Elektrikli ısıtıcı
- Cep ısıtıcısı
- Powerbank
- Jeneratör
- Büyük - küçük tüp
- Odun ve kömür sobası - odun
- Çocuk, yetişkin mont
- Kadın, erkek iç giyim - çorap
- Kadın, erkek ayakkabı
- Kadın erkek polar kadın erkek içlik
- Yağmurluk, panço
- Uyku tulumu, yastık
- Tek kullanımlık çatal, kaşık, bıçak, bardak
- Su, ekmek, hazır gıda
- Çay, kahve
- Tava
- Su ısıtıcı

DEPREM YAZIP 1866'YA SMS GÖNDERİLEBİLİYOR
- AFAD'ın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşmaktayız. Dileyen vatandaşlarımız, aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir. Ayrıca afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyenler, "DEPREM" yazıp 1866'ya SMS göndererek 20 TL bağış yapabilirler.

Not: "EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü yazılması gerekmektedir."