Deprem bölgesinde sahipsiz kalan araçlar çalışmalara büyük engel oluyor

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde enkaz altında onlarca araç kaldı. Bazı araçlar hurda yığınına dönerken bazıları sahipsiz kaldı. Birçok aracın ise anahtarları yerle bir olan enkazın altında... Bu sahipsiz ya da hurda yığınına dönen araçlar enkaz alanındaki arama kurtarma çalışmalarına büyük engel oluyor.

Deprem bölgesinde sahipsiz kalan araçlar çalışmalara büyük engel oluyor

Kahramanmaraş merkezli olan 7.7 ve 7.5 büyüklüğünde iki deprem büyük bir yıkıma yol açtı. Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Depremde yerle bir olan binalar kadar bir çok araç da binaların enkazıyla hurdaya döndü. Binaların enkazıyla hurdaya dönen araçlar yol kenarına dizildi. Bazı araçlar sahipsiz kalırken bazı araçların anahtarları da yerle bir olan enkazın altında kaldı.

Deprem bölgesinde sahipsiz kalan araçlar çalışmalara büyük engel oluyor - Resim : 1

ÇALIŞMALARA BÜYÜK ENGEL

Hurdaya dönen ve sahipsiz kalan araçlar enkaz alanında yapılan çalışmalara da engel oluyor. Sahipsiz olan ve terk edilen araçların zaman zaman alarmlarının çalması enkaz alanında sağlanmaya çalışan sessizliğe büyük engel oluyor.

Bunun yanı sıra arama kurtarma ekipleri bu sahipsiz araçlar yüzünden enkaz alanlarına ulaşmakta güçlük çekiyor.

Yetkililerin ya da araç firmalarının deprem bölgesine teknisyenleriyle birlikte gelerek hayati önem taşıyan çalışmalara engel olan sahipsiz ve hurdaya dönen bu araçların hızlıca kaldırılması gerekiyor.