Deprem bölgesine giden eczacılardan mükemmel hareket! Yaptıklarını duyan tebrik ediyor

Türkiye asrın felaketi olarak değerlendirilen depremlerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Yurt genelinde yardımlaşmalar artarak sürüyor. 7,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Elbistan'da eczacılar ve Türk Eczacılar Birliği’nin yönlendirmesiyle yurt genelinden bölgeye giden eczacılar yaralı ve hastalara ücretsiz ilaç desteği sağlıyor.

Deprem bölgesine giden eczacılardan mükemmel hareket! Yaptıklarını duyan tebrik ediyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Elbistan ilçesine, vatandaşların ilaç sıkıntısı yaşamaması için gönüllü eczacılar geldi.

Gönüllü eczacıların yanında getirdiği ve Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen ilaçlar, Elbistan Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan bir iş yerine yerleştirildi.

Eczacılar, ilaçları ihtiyacı olan depremzedelere ücretsiz dağıtıyor, birebir ilgilendikleri hastalara uygun ilaçları veriyor.

Deprem bölgesine giden eczacılardan mükemmel hareket! Yaptıklarını duyan tebrik ediyor - Resim : 1

"2 BİNE YAKIN HASTAYA HİZMET VERİYORUZ"

Elbistan Eczacı Odası Temsilcisi Sebahattin Doğan, "İlk gün büyük bir yıkımla karşılaştık. Hava şartları çok zorluydu. Buraya yardımların ulaşması çok zor oldu. Depremin ikinci gününden itibaren Türk Eczacılar Birliği'nin yönlendirdiği şehir dışından gelen eczacılarımızla burayı kurduk. Günde, yaklaşık 2 bine yakın hastaya hizmet veriyoruz. Eczacıların kontrolüyle istedikleri ilacı ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar. Diğer eczacılarımız da eczanelerini açmaya başladılar. Elbistan'da ilaç krizi görünmüyor. Yetkilerle görüşüyoruz ve yardımcı oluyorlar. Yardımsever insanlar geliyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Genel olarak ilaç eksiğimiz yok. Sadece bazı gruplarda eksiklerimiz var. Bunu da yetkililerle görüştük ve çözeceklerini söylediler" dedi.

Deprem bölgesine giden eczacılardan mükemmel hareket! Yaptıklarını duyan tebrik ediyor - Resim : 2

"ECZACI OLARAK MESLEĞİMİ BURADA YAPABİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Elbistan'a Samsun'dan gönüllü olarak gelen eczacı Abdullah Yıldırım ise "Hepimizi üzen bir deprem oldu. Bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Ben de bir eczacı olarak mesleğimi burada yapabileceğimi düşündüm. Çünkü buradaki eczaneler de enkaz altında kalmışlardı. 7 tane eczanenin yıkıldığını duyduk. Türk Eczacılar Birliği'nin koordinesinde bölgeye geldik. Burada bir eczane kurduk. İlaç ve malzeme konusunda çok fazla yardım geldi. Gelen yardımları burada bir depoya koyduk. Vatandaşa hizmet vermek için boş bir dükkan bulduk. Kısıtlı imkanlarla raf yaptırdık. Hizmet vermeye başladık. Sabah saat 09.00'da başlayıp akşam 22.00'a kadar hizmet veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine giden eczacılardan mükemmel hareket! Yaptıklarını duyan tebrik ediyor - Resim : 3

"İLAÇLAR, HASTA VE BEBEK BEZLERİ, MAMA HER ŞEYİ ÜCRETSİZ VERİYORUZ"

Günde yaklaşık 2 bin hastanın geldiğini kaydeden Yıldırım, "Kronik hastalarımız var. Akut hastalıklar başladı. Havalar çok soğuk. İnsanlara elimizden geldiğince karınca misali yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada bütün ilaçları ücretsiz veriyoruz. Yatan hastalar için hasta bezleri, çocuklar için mama, bez ve biberonları ücretsiz bir şekilde ihtiyacı olanlara vermeye çalışıyoruz. Allah bu millete tekrar böyle bir acı yaşatmasın. Devlet ve millet burada el ele. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor."