Deprem felaketlerinde çok konuşulmuştu! O binanın enkazı kaldırılıyor

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde tek bir camı bile kırılmadan yan yatan binada enkaz çalışmaları devam ediyor. Bina sakini Bozok, "Bu bina 1 yıl önce yapıldı. Temel olduğu gibi kalktı. Temeli derin değildi." dedi.

Deprem felaketlerinde çok konuşulmuştu! O binanın enkazı kaldırılıyor

Deprem felaketlerinden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde birçok bina hasar gördü. Ancak bu binalardan bir tanesi hasar almadan arkaya doğru yatmış ve sosyal medyada çok konuşulan olaylar arasında yer almıştı. Camları dahi kırılmayan o binanın enkazı kaldırılmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle çok sayıda evin yıkıldığı ya da ağır hasar gördüğü Gölbaşı'nda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Deprem felaketlerinde çok konuşulmuştu! O binanın enkazı kaldırılıyor - Resim : 1

Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Kaya Apartmanı ise yapıda hasar gözükmemesine rağmen temelden koparak arkasındaki binaların üstüne devrilmesiyle dikkati çekiyor.

Tek parça halinde yan yatan ve camları dahi kırılmayan yapının Tokat Valiliği İl Özel İdaresi ekiplerince yıkılmasının ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Deprem felaketlerinde çok konuşulmuştu! O binanın enkazı kaldırılıyor - Resim : 2

Mahalle sakini Hasan Bozok, AA muhabirine, yan yatan Kaya Apartmanı'nın yanındaki binada oturduğunu söyledi.

Bozok, "27 senedir yan yatan binanın yanındaki apartmanda oturuyorum. Bu bina 1 yıl önce yapıldı. Sahibi il dışında yaşadığından kiraya verilmişti daireleri. İki depremden sonra bina yan yattı. Temelinde kazıklama sistemi yoktu. Temel tutmadı. Temel olduğu gibi kalktı. Binanın yapılırken inşaatını gördüm. Temeli derin değildi." dedi.