Deprem kenti Hatay'dan endişelendiren manzara... Her biri patır patır dökülmeye başladı... Hepsi yerlerde geziyor

Kahramanmaraş depreminden en fazla etkilenen illerimiz arasında yer alan Hatay'dan üzücü bir manzara daha geldi. Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, 12 bin dekar alandaki erkenci mandalinanın döküldüğünü, DSİ'nin sorunu çözüp kanallara su verdiğini açıkladığını ancak ilçeye daha su gelmediğini söyledi.

Deprem kenti Hatay'dan endişelendiren manzara... Her biri patır patır dökülmeye başladı... Hepsi yerlerde geziyor

Deprem bölgesinde vatandaşların canlarını kurtarmak adına bölgeden ayrılması nedeniyle su verilemeyen meyveler dökülmeye başladı. 

21 BİN DEKAR BAHÇE SUSUZ KALDI 

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yıkıma neden olduğu Samandağ ilçesinde su pompaları hasar gördü. Depremin ardından Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından çiftçilere sulama suyu verilemeyeceği bildirildi. Bugüne kadar sorun çözülmeyince Samandağ ilçesinde erkenci mandalina yetiştirilen 12 bin dekar bahçe susuz kaldı. Erken yetiştirilen ve ekonomik değeri yüksek olan mandalinalar sulanmayınca kuruyup dökülmeye başladı.

Deprem kenti Hatay'dan endişelendiren manzara... Her biri patır patır dökülmeye başladı... Hepsi yerlerde geziyor - Resim : 1

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı da depremden bir hafta sonra DSİ'nin su yıkılan sulama pompaları nedeniyle Samandağ bölgesine su verilemeyeceğinin bildirildiğini söyledi.

KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYALAR

Temmuz ayına girilmesine karşın hala suyun gelmemesi nedeniyle bahçelerdeki mandalinaların kuruyup döküldüğünü belirten Selim Kamacı, ağaçların da kurumu tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.