Deprem sonrası iletişim neden kesildi?

TV100 Deprem Özel yayınına konuk olan Bilişim Güvenliği Uzmanı Osman Demircan, depremin hemen sonrasında telefon hatlarında meydana gelen kesintinin nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bilişim Güvenliği Uzmanı Osman Demircan şunları söyledi:

"Şöyle düşünelim. 3 kişi evde internet kullanıyorsunuz. 30 kişi evinize misafir geldi ve onlar da kullanmaya başladı. İnternet hızınız eskisi gibi olmayacaktır. Bugün telefonlarda yaşanan da buna çok benzer bir durum. Birdenbire insanlar sisteme yüklendi ve birdenbire kesildi. Aslında bu dünyanın her yerinde olan bir şey. Bu sadece bize özel bir durum değil. GSM operatörlerinin tekknolojisinin gelişiyor olmasının nedeni de bu. 2G ile başladık, 3G ile biraz toparladık, şimdi 4-4,5 G'lerdeyiz. 5G seviyesine ulaştığımızda bant genişlikleri çok daha açılacağı için daha rahat hale gelecek."

Telefon hatlarındaki kesintinin de bir anda aşırı yüklenmeden dolayı olduğuna dikkat çeken Demircan, böylesi durumlar için internet haberleşme uygulamalarının kullanılmasını,  ortak gruplar oluşturarak iletişim kurmayı tavsiye etti.