Deprem tüm Türkiye'nin ruh sağlığını etkiledi! Klinik Psikolog Beyhan Budak’tan dikkat çeken açıklamalar

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremler, toplumsal ruh sağlığını olumsuz etkiledi. Klinik Psikolog Beyhan Budak, binlerce insanımızın hayatını kaybettiği üzücü olayda toplumsal ruh sağlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem tüm Türkiye'nin ruh sağlığını etkiledi! Klinik Psikolog Beyhan Budak’tan dikkat çeken açıklamalar

Klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak MedyaTava TV’de sorularını yanıtladı. Deprem felaketiyle yara alan toplumsal ruh sağlığımız için çok önemli açıklamalarda bulundu.

Depremin ardından toplumsal ruh sağlığı için neler yapılabileceğini ve depremin ardından yayılan sosyal medya paylaşımlarını nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Beyhan Budak, sosyal medyadaki paylaşımlara dikkat çekti. Budak, bu tür paylaşımlara çok fazla maruz kalmanın insan psikolojisindeki olumsuz etkilerini örneklerle anlattı.

“Depremin ardından yayın kuruluşlarında ekrana çıkan ve ben söylemiştim ancak önlem alınmadı gibi söylemler hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise Budak, “Bu yaklaşımları egoist ve ilgi çekmek amaçlı bir tavır olarak değerlendiriyorum” cevabını verdi.

Budak öte yandan, afet sonrası dönemlerde bu tarz söylemlerin öfke yaratmaktan başka bir faydası olmadığının da altını çizdi.

“HERKESİ SAĞDUYULU OLMAYA DAVET ETTİ

Deprem felaketiyle uygulanan yas sürecinde, sosyal medyada rutin kişisel paylaşımlar yapan duyarsız insanları hoş görülü değerlendirmemiz gerektiğini de söyleyen Beyhan Budak, “Bu şekilde davranmaları hiçbirimizin bilmediği kişisel bir travmadan kaynaklı olabilir” yorumunu yaptı. Budak ayrıca herkesi sağduyulu olmaya da davet etti.