Deprem ve Kentsel Dönüşüm Yasası’nda sona geliniyor: Yeni detaylar ortaya çıktı! Hibe ve uzun vadeli kredi seçeneği…

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, deprem yasasında önemli bir noktaya gelindiğini açıkladı. Karaismailoğlu, “Vatandaşı teşvik edecek; gerek hibe gerek uzun vadeli kredilerle ilgili düzenlemeler de olacak” dedi.

Deprem ve Kentsel Dönüşüm Yasası’nda sona geliniyor: Yeni detaylar ortaya çıktı! Hibe ve uzun vadeli kredi seçeneği…

Meclis’te yeni yasama yılı 1 Ekim’de başlayacak.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, yeni yasama yılındaki mesaisine deprem ve kentsel dönüşüm yasası ile başlayacak. Komisyon ayrıca turizm sektörüne ilişkin düzenlemeleri de ele alacak.

Komisyon Başkanı Adil Karaismailoğlu, TBMM'nin yeni yasama yılında Komisyon gündeminde yer alacak düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Deprem ve Kentsel Dönüşüm Yasası”nın önemli bir noktaya geldiğini aktaran İsmailoğlu, “Kentsel dönüşümün ve depreme dirençli yapıların mutlaka yapılması gerekiyor. Riskli yapıları bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor. Onun için düzenleyici tedbirleri alıp hızlandırmak için yasa hazırlıyoruz. O kanunla birlikte bu işler çok daha hızlanacak” şeklinde konuştu.

HİBE VE UZUN VADELİ KREDİLER GÜNDEME ALINIYOR

Adil Karaismailoğlu, deprem açısından riskli bütün illerde kentsel dönüşümü teşvik edecek düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirterek, “Vatandaşı teşvik edecek, gerek hibe gerek uzun vadeli kredilerle ilgili düzenlemeler de olacak. Yasal olarak depreme dirençli yapılar için gereken düzenleme önce Komisyonumuza gelecek, tartışılacak, daha sonra Meclis gündeminde son halini aldıktan sonra inşallah kanunlaşacak.” şeklinde konuştu.