Depremde anne ve babasını kaybeden tıp öğrencinin anlattıkları yürek yaktı! Meğer anne ve babası...

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 10 kent büyük yıkıma uğradı. Depremden etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da göçük altında kalan anne ve babasını kaybeden tıp öğrencisi Merve Börta'nın sosyal medya paylaşımları yürek yaktı. İlk defa annesi babası olmadan doğum gününü kutlayacağını söyleyen genç kadın, enkazdan çıkarılan babasının cep telefonundan verilen son siparişi görünce gözyaşlarına boğulduğunu anlattı.

Depremde anne ve babasını kaybeden tıp öğrencinin anlattıkları yürek yaktı! Meğer anne ve babası...

Yüzyılın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş depremi 6 Şubat'ta Kahramanmaraş ile birlikte 10 kentte büyük bir yıkıma neden oldu. Depremde Adıyaman'da yaşayan Merve Börta'nın ailesi de enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Sosyal medya hesabından anne ve babasının hikayesini anlatan Merve Börta, herkesi gözyaşlarına boğdu. 

30 YILLIK EVLİLİK

Cumhuriyet Mahallesi 2501 sokak Şansel Apartmanı A Blok'ta göçük altında kalarak hayatını kaybeden hemşire Gülsüm Börta (53) ile 30 yıllık eşi Mehmet Börta'nın (53) kızları Merve Börta, anne babasının aşk dolu hikayesini anlattı. İlkokul arkadaşı olan çiftin 30 yıldır mutlu bir evlilik sürdüğünü söyleyen kızları, ölümün bile onları ayıramadığını söyledi. Anne ve babasının hem birbirlerine hem de mesleklerine olan aşkından bahseden genç kadın, hemşire annesinin ameliyata girecek hastaların ellerini tutarak destek olduğunu, öğretmen babasının ise engelli öğrencilerin köylerine giderek ücretsiz bir şekilde eğitim verdiğini söyledi. 

Depremde anne ve babasını kaybeden tıp öğrencinin anlattıkları yürek yaktı! Meğer anne ve babası... - Resim : 1

ANNESİ VE BABASIZ İLK DOĞUM GÜNÜ

Babasının cep telefonunu enkazın arasından bulan tıp öğrencisi genç kadın, babasının son siparişinin 2 gün sonra olacak doğum günü hediyesi olduğunu fark edince gözyaşlarına boğuldu. Annesiz ve babasız ilk doğum günü olduğunu söyleyen tıp öğrencisi, sosyal medya hesabından hissettiklerini anlattı. 

Geçmiş doğum günlerini anne ve babasıyla kutlayan Merve Börta, "Büyük nimetmiş, bilememişim. Doğum günüm 18 Şubat. Hayatımın ilk anne babasız doğum günü. Babam hediyemi bile hazırlamış. Babamın telefonunu enkaz altından kurtardım. En son siparişi benim hediyemmiş" dedi. Annesiyle babasının 9 yaşında ilkokul arkadaşı olduğunu paylaşımında anlatan Börta, "O günden beri beraberlerdi.

Depremde anne ve babasını kaybeden tıp öğrencinin anlattıkları yürek yaktı! Meğer anne ve babası... - Resim : 2

"BİRBİRİNE AŞIK İKİ İNSANDI"

53 yaşlarında beraber melek oldular. Ellerini tutup 30 yıllık bir evliliklerini melek olarak tamamladılar. Birbirine aşık iki insandı. Ben sevgiyi aşkı merhameti onlardan öğrendim. Ben sizi çok özlüyorum. 'Allah'ım bana sabır ver' diyorum. İsyan etsem annemle babam inançlı insanlardı. Beni izliyorlar. Melek oldular. Şehit oldular diyorum ama dayanamıyorum geceleri her gece size iyi geceler anne baba demeden uyuyamıyorum" dedi. 

Depremde anne ve babasını kaybeden tıp öğrencinin anlattıkları yürek yaktı! Meğer anne ve babası... - Resim : 3

Depremde anne ve babasını kaybeden tıp öğrencinin anlattıkları yürek yaktı! Meğer anne ve babası... - Resim : 4