Hatay depreminde son durum! Hatay’da ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Kaç bina yıkıldı?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında ölü sayısı giderek artıyor. 912 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 5 bin 385 yaralının olduğu deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa illerinde yıkıma neden oldu. Peki, Hatay depreminde son durum ne? Hatay’da ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Kaç bina yıkıldı? İşte Hatay’da son durum!

Hatay depreminde son durum! Hatay’da ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Kaç bina yıkıldı?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. AFAD Başkanlığı'nda oluşturulan kriz masasında anbean çalışmalar yakından takip edilirken, arama kurtarma ekiplerinin enkaz çalışmaları devam ediyor. Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa illerinde yıkıma neden olan deprem ile ilgili son durum, yıkılan binalar ile ilgili bilgiler ile ölü ve yaralı sayılarına ilişkin resmi açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

HATAY’DA ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığı'nda Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu ana kadar tespitlere göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından kurtulan vatandaşımız 2 bin 470'i bulmuştur.” açıklamasında bulundu.

Sabah saatlerinde kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depreme ilişkin son durumu açıklamış, ilk tespitlere göre ölü ve yaralı sayısı ile yıkılan binaların sayısını açıklamıştı. Oktay, Hatay’da 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 yaralının olduğunu, 200’e yakın binanın yıkıldığını duyurmuştu.