Depremi önceden bilen adam Profesör Naci Görür, İstanbul depremiyle ilgili herkesin duymaya korktuğu gerçeği söyledi

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür . Ece Üner'in sunduğu tv100 Deprem Özel Yayını'na bağlandı. Görür İstanbul depreminin uzatmalara oynadığını belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Depremi önceden bilen adam Profesör Naci Görür, İstanbul depremiyle ilgili herkesin duymaya korktuğu gerçeği söyledi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde can kaybına yol açtı.  Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür   Ece Üner'in sunduğu tv100 Deprem Özel Yayını'na bağlanarak İstanbul depreminin olasılığının yüzde 70’lere çıktığını ifade etti.

 "İSTANBUL ARTIK UZATMALARI OYNUYOR"

99 senesinden itibaren her an olmak kaydıyla 30 yıl içinde depremin olma olasılığı yüzde 62. Biz 23 yılını geçirdik. Yüzde 62 olasılık 70’lere çıktı. Artık uzatmalara oynuyoruz. Bunun bir prezisyonu var, artı-eksi 15 sene var. 

  “İSTANBUL BÜYÜTÜLMEMELİ”
Deprem beklenen bir kentte yapılmaması gereken en önemli şey o kentin nüfusunu arttırmayacaksın ve bina yoğunluğunu artırmayacaksın. Artık İstanbul büyütülmemeli, yatırım gelmemeli. Ekonomi ve sanayi çarkları burada olmamalı. İstanbul'da büyük deprem olduğunda ekonominin bütün çarkları duracaktır. O ekonomiyi eski potansiyele geri getirmek yıllar alacaktır.