Hatay’a giden Oğuzhan Uğur tv100’e konuştu: Artık tek bir ricam var! Bir sürü insan etrafımı sardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'a giden Youtuber Oğuzhan Uğur, kentteki son durumu tv100'e anlattı. Uğur "hiçbir şey televizyon gördüğümüz gibi değil. Yollarda inanılmaz bir trafik var. Telefonlar asla çekmiyor. Bu büyük bir skandal. Tek ricam artık bazı şeyleri unutmasınlar. Çok olay unuttuk biz bu ülkede… Bugün burada olanları unutursak kendimize yazık etmiş oluruz." dedi.

Hatay’a giden Oğuzhan Uğur tv100’e konuştu: Artık tek bir ricam var! Bir sürü insan etrafımı sardı!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye yasa boğuldu. Büyük depremin ikinci gününde ise bilanço daha da ağırlaşıyor. Hatay'a giden Youtuber Oğuzhan Uğur, Ece Üner'in sunduğu tv100 deprem özel yayınına bağlandı. Uğur şu açıklamalarda bulundu:

"HİÇBİR ŞEY TELEVİZYON GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ DEĞİL"
Ece gerçekten hiçbir şey televizyon gördüğümüz gibi değil. Hatay İl Jandarma Komutanlığı’ndayız, bina zor ayakta duruyor. Bir bölümü yıkılmış, çökmüş. AFAD ekipleri burada koordine olmuşlar, yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Yollarda inanılmaz bir trafik var. Telefonlar asla çekmiyor. Bu büyük bir skandal. Tüm GSM operatörlerinin buraya bir yardım ve destek vermesi gerekiyor. Kimse birbiriyle iletişim kuramıyor. Biraz sonra Haluk Levent ile buluşacağım.



"YIKIMIN BOYUTU ÇOK BÜYÜK"
Ekipler ne kadar fazla olursa olsun buradaki yıkımın boyutu çok büyük. Yetersiz kalmaları anlayabiliyorum demeyeceğim bu önlemler önceden alınmalıydı. Keşke daha önce önlem alınsaydı.

"TEK RİCAM ARTIK BAZI ŞEYLERİ UNUTMASINLAR"
Ukrayna’yı izledik, bombalanan yerleri gördük. Orada gördüklerimiz buranın yanında sıfır kalır. Nasıl olur da böyle bir deprem ülkesinde milyonlarca lira vererek reklamlara harcayıp ‘depremde şöyle böyle yaparız’ diyorlar ama hiçbiri işe yaramıyor. Tek ricam artık bazı şeyleri unutmasınlar. Çok olay unuttuk biz bu ülkede… Bugün burada olanları unutursak kendimize yazık etmiş oluruz. Şuan yaşadıklarımız 99’dakileri ve sonrasındaki unuttuğumuz içindir. Buradaki 10 ilin nüfusu İstanbul nüfusu etmiyor. Durum bu haldeyken İstanbul’da bir şey olsa insanlar haftalarca şehre giremeyecek. Artık bir şeylerden ders çıkartalım demek bile canımı yakıyor.

"KESİNTİSİZ OLARAK YARDIMDAYIZ"
BabalaTV ekimizden ve diğer kanallardan genç arkadaşlarımız gönüllü oldu. İletişim Başkanlığı’yla, valiliklerle iletişimdeyiz. Bizde AFAD’ın sırtından yük alalım diye bir ekip kurduk. Bu şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Deprem olduktan 30 dakika sonra böyle bir sistem kurduk. 15 kişi vardiyalı olarak çalışıyor, kesintisiz olarak yardımdayız.

"BİR SÜRÜ İNSAN ETRAFIMI SARDI"
İnsanlar havalimanında ağlıyorlar, bağırıyorlar, yardım istiyorlar. Ben uçaktan iner inmez bir sürü insan etrafımı sardı. Onlar gelip ‘bir daha paylaş, bir daha göster’ dediler. Resmen beni neleri anlatacağım konusunda görevlendiriyorlar. Haluk abinin çağrısıyla atlayıp geldik. Kameraların aslında dönmesi gereken yerleri göstereceğiz.