Depremzede şirketler ve işsiz kalanlar için kampanya

Türkiye'yi sarsan ve asrın felaketi olarak değerlendirilen depremleri ardından 10 ildeki afetzede vatandaşlar için yardım kampanyaları sürüyor. Son olarak ST Endüstri Medya Grup, "Depremzede İşsiz Kalmasın" projesini hayata geçirdi.

Depremzede şirketler ve işsiz kalanlar için kampanya

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa için son 100 yılda gerçekleşen en kötü felaket olarak nitelendirdiği Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin hasar bıraktığı 11 ildeki yardım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Son olarak ST Endüstri Medya Grup, deprem bölgesindeki işlerin tekrar başlaması ve işsiz kalan çalışanlara istihdam oluşturulması için kendi bünyesinde faaliyet gösteren Endüstri Radyo ve Endüstri Forum iş birliğiyle ücretsiz pazarlama desteği verecekleri 'Depremzede İşsiz Kalmasın' projesini hayata geçirdi. 

 “DEPREM BÖLGELERİ İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI”

ST Endüstri Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akbayrak, projelerine dair düşüncelerini şu sözlerle aktardı: 

“Ülkemizde art arda yaşanan depremlerden dolayı derin bir üzüntü yaşıyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın en hızlı şekilde eski hayatlarına dönmeleri için bölgedeki şirketlerimize pozitif ayrımcılık yapmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden 'Depremzede İşsiz Kalmasın' projesini başlattık. Proje kapsamında deprem bölgesindeki şirketlerin marka iletişimine ücretsiz destek olarak yeni müşteriler bulabilmelerine ve böylece bölgede işsiz olan kişilere de iş imkanı oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

Depremzede şirketler ve işsiz kalanlar için kampanya - Resim : 1

"44 SEKTÖRDEN 140 BİNDEN FAZLA ŞİRKETLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Yardım projesi için Endüstri Forum’u havuz olarak değerlendireceklerini, bunun yanı sıra Endüstri Radyo da dahil olmak üzere şirketlerinin tüm iletişim kanallarını da aynı anda kullanarak duyurular yaptıklarını belirten Recep Akbayrak, “44 sektördeki 140 binden fazla şirketle sürekli temas halindeyiz. Bu işletmelerden, satın alma süreçlerinde belli bir süre depremden etkilenen illerimizi tercih etmelerini rica ediyoruz. Bu sayede bölgedeki şirketlerin hızla toparlanmasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

“70 İLİN ORTAK MESELESİ OLMALI”

Projede deprem bölgesinde yer alan ve başka ilde şubesi olmayan şirketlerin faaliyet konularını kısaca özetleyen bilgileri forum sitelerinde yer alan "Ticaret Yapıyorum Depremzedeyim" sayfasına eklemelerinin yeterli olduğunu söyleyen Recep Akbayrak, “Depremzedelerimize yardım etmenin bir sosyal sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. Zaten imkanı olan herkesin elinden geleni yaptığını da görüyoruz. 11 ilimizdeki şirketlerin bir an önce toparlanması ve insanların yeniden çalışabilmeleri için bu sürecin diğer 70 ilimizdeki tüm şirketlerin de ortak meselesi olması gerektiği kanısındayız” ifadesini kullandı.